Business Class-kabine på Boeing 737 MAX fra flydubai. (Foto: flydubai.com)

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8

Lavprisflyselskabet flydubai har præsenteret de nye kabiner i selskabets Boeing 737 MAX 8, og der er blevet plads til lie-flat sæder på selskabets Business Class.

Flydubai, der er søsterselskab til Emirates Airlines, er i realiteten et lavprisflyselskab. Men der er ikke meget lavpris over indretningen af selskabet nye Boeing 737 MAX 8, som blev bestilt tilbage i 2013.

I begyndelsen af august tog flydubai levering af det første af 76 fly af denne type, og i forbindelse med Dubai Airshow 2017 har selskabet løftet sløret for den fremtidige kabineindretning. Forrest i flyet er der blevet plads til 10 Business Class-sæder fordelt på tre rækker. Række et og tre vil have fire sæder på tværs i en 2+2 konfiguration, mens der på række nummer to vil være to sæder i en 1+1 konfiguration.

Der er samtidig tale om lie-flat sæder, hvorfor Dubai-flyselskabet formentlig vil være det eneste flyselskab i verden, der kan tilbyde den slags komfort ombord på Boeing 737-fly i rutedrift.

Det første af de nye mellemdistancefly til flydubai har fået registreringen A6-MAX, og det er planen at yderligere seks fly vil blive leveret inden årets udgang. Ved udgangen af 2023 vil samtlige 76 fly være leveret til flydubai, der for nylig har intensiveret samarbejdet med Emirates.

Indsættes på fjerneste destinationer
Det er relativt sparsomme oplysninger, der er omkring det nye kabineprodukt. Flydubai har udsendt en pressemeddelelse med et omfattende billedemateriale, men der er ingen beskrivelse af det egentlige produkt.

“Vi er i gang med at opjustere og er ved at lægge sidste hånd på disse nye fly, der forbedrer vores overordnede flådestyring, giver større fleksibilitet og effektivitet til vores operationer og understøtter vores planer om at etablere nye destinationer, mens vi leverer en exceptionel ombordoplevelse til vores passagerer,” siger Ghaith Al Ghaith, der er koncernchef for flydubai.

I første omgang vil 737 MAX-flyene blive indsat på de fjerneste destinationer i rutenetværket, hvilket er Bangkok i øst, Prag i vest, Jekaterinburg i nord og Zanzibar i syd.

Siden begyndelsen af 2017 har flydubai etableret seks nye ruter og udvidet rutenetværket til at omfatte flere end 95 destinationer fordelt på 1.700 ugentlige flyvninger. Der flyves indtil videre til i alt ni destinationer i Europa, henholdsvis Prag, Wien, Bratislava, Sarajevo, Beograd, Tivat, Podgorica, Istanbul og Moskva.

 

Relaterede artikler:

Dubai-flyselskaber smelter sammen

Emirates: Øget samarbejde med flydubai

 

x

Læs Også

Første Boeing MAX 8-fly i København

Norwegian har siden i søndags benyttet de splinternye Boeing 737 MAX 8 på udvalgte afgange mellem Oslo og København.

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien

Stockholm Arlanda kommer før København med de nye Boeing 737 MAX-8 fly. Norwegian indsætter nemlig til oktober flytypen på tre ruter fra Stockholm.

Papirarbejde holder nye Norwegian-fly på jorden

Trods kapacitetsmæssige udfordringer har tre splinternye Boeing 737 MAX 8-fly i nogle uger stået på jorden i Oslo Lufthavn uden at kunne blive sat i kommercielle drift.

Ryanair sætter 197 sæder i nye fly

Ryanair har besluttet sig for valg af sæder samt kabineindretning til de nye Boeing 737 MAX 8. Der bliver plads til 197 passagerer.

Emirates klart størst på antal A380-operationer

Emirates indtager en suveræn førsteplads over antallet af operationer med verdens største fly, mens Dubai International Airport er størst på antallet af A380-operationer.

Ny passagerrekord i Dubai

Verdens tredjestørste lufthavn er blevet endnu større i årets første seks måneder.