Luftfartsbranchen: Unødvendigt at fortælle om social dumping

Dansk Luftfart vil ikke fortælle de mere end 60.000 deltagere i Folkemødet om social dumping inden for luftfarten. Vi har fået den forståelse, som vi har brug for, lyder det.

Mere end 60.000 danskere mødes om to uger på Bornholm for at diskutere politik og samfundsforhold når demokratifestivalen Folkemødet løber af stablen fra torsdag den 12. juni til søndag den 15. juni. Mere end 1.800 arrangementer er planlagt i teltene omkring Allinge Havn og mange andre steder omkring den lille fiskerby.

En lang række organisationer, virksomheder og brancher er repræsenteret og emnerne spænder bredt. En branche og et højaktuelt emne glimrer dog ved sit fravær. Det er luftfartsbranchen og social dumping inden for luftfart.

For mens den øvrige transportbranche har arrangeret en hel stribe af arrangementer omkring forholdene på landjorden, så er der ikke et eneste arrangement med luftfart på dagsordenen.

Debat til at bluse op
I starten af maj kom Trafikstyrelsen med en rapport om arbejdsforholdene i luftfartsbranchen og social dumping. Rapporten vakte en del opmærksomhed og fik debatten til at bluse op. Ikke blot i luftfartsbranchen og branchemedier, men også i den brede offentlighed.

”Med rapporten fra Trafikstyrelsen har vi fået en almindelig anerkendelse af, at her er et problem. Vi har fået den politiske forståelse vi har behov for,” siger public affairs-direktør i SAS og formand for brancheforeningen Dansk Luftfart, Lars W. Andersen, til CHECK-IN.dk.

Han ser derfor ingen grund til at deltage på Folkemødet og fortsætte med at italesætte problemet. Det er man ikke helt enig i hos Flyvebranchens Personale Union.

”Det er fint nok med opmærksomhed. Det har vi virkelig også kæmpet for at få. Men det stopper ikke her. Tværtimod. Nu starter arbejdet med at få lagt pres på det politiske system,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

Fagforeningen er dog ikke selv involveret i arrangementer på Folkemødet.