Lufthansa åben for alliance med Golf-selskaberne

Lufthansas topchef, Christoph Franz, åbner nu døren på klem for et samarbejde med golf-selskaberne. Tidligere har Lufthansa ikke haft meget tilovers for de hovedrige “sandkasse-selskaber“.

Hold dine venner tæt på dig, men dine fjender tættere. Sådan skrev forfatteren Machiavelli i 1500-tallet i værket ”Prinsen”. Og i filmen Godfather II fortæller Michael Corleone hvordan hans far, Vito Corleone, gav ham det samme råd.

Om Lufthansas topchef, Christoph Franz har læst ”Prinsen” eller set ”Godfather 2” er ikke til at sige. Men faktum er i hvert fald, at Lufthansa nu bløder op over for de stenrige flyselskaber i Golfstaterne på den arabiske halvø, som Lufthansa ellers tidligere har kritiseret voldsomt.

Tidligere på ugen fortalte Christoph Franz således til blandt andre Reuters, at Lufthansa flere gange har set på muligheden for at samarbejde med et golf-selskab og regnet på om der skulle være en fornuftig business case i et alliance-samarbejde eller lignende.

Uudtømmelige pengetanke
Lufthansa og de øvrige europæiske netværksselskaber dyster heftigt mod golf-selskaber som Qatar Airways, Etihad og Emirates. Alle tre selskaber er begunstiget af næsten uudtømmelige pengetanke i ryggen. Pengetanke, som giver selskaberne mulighed for at kaste sig ud i enorme investeringer og ekspansioner i et omfang, som andre selskaber ikke kan.

Denne skævvridning har Christoph Franz tidligere påpeget og nægtet at samarbejde med selskaberne. Nu åbner Franz døren på klem for at der måske alligevel kan findes fælles fodslag. Men først på sigt. For efter grundige overvejelser af flere omgange, har Lufthansa indtil videre besluttet ikke at knytte bånd til Golf-selskaberne.

Så så langt går tilnærmelserne heller ikke.