Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa flytter langruter til lavprisselskab

Lufthansa flytter betjeningen af to USA-ruter over til datterselskabet Lufthansa CityLine, hvor driftsomkostninger og lønudgifter er lavere.

Lufthansa’s datterselskab, Lufthansa CityLine, overtager senere i år betjeningen af yderligere to af Lufthansa’s langdistanceruter. Det er den eksisterende rute mellem Frankfurt og Atlanta samt den nye rute mellem Frankfurt og San Jose i Californien, som CityLine skal beflyve med Airbus A340-300 fly, som selskabet overtager fra Lufthansa.

Fra den 2. marts frem til 29. oktober vil CityLine betjene Atlanta-ruten dagligt med Airbus A340-300 fly i en særlig ”high density”-udgave med i alt 298 sæder fordelt på tre klasser.

Den planlagte åbning af San Jose-ruten er blevet rykket fra 29. april til 1. juli. Fra den dato vil Lufthansa CityLine fem gange ugentligt med Airbus A340-300 i den samme ”high density”-udgave.

Sidste år overtog Lufthansa CityLine fra Lufthansa betjeningen af en håndfuld langdistanceruter med en stor andel af fritidsrejsende. Det er ruter fra Frankfurt til Cancún i Mexico, Male på Maldiverne, Mauritius, Tampa i USA og Panama City, Panama.

Lavere lønninger
Formålet med overflytningen af langdistanceruter til Lufthansa CityLine er blandt andet at gøre Lufthansa-ruterne mere konkurrencedygtige, da CityLines driftsomkostninger og lønninger er lavere end Lufthansas.

Udover Lufthansa Cityline, så flyver Lufthansa’s andet datterselskab, Eurowings, en række langdistanceruter til Cuba, Den Dominikanske Republik og Thailand.

x

Læs Også

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte

En del af kabalen omkring airberlin er faldet på plads med overgangen af datterselskaberne LGW og NIKI til Lufthansa-gruppen.

Lufthansa: Kendte ikke til ny SAS-rute til München

SAS præsenterede i torsdags en ny rute fra Aarhus til München, men den europæiske salgsdirektør hos samarbejdspartneren Lufthansa måtte erfare det gennem medierne.

Lufthansa genåbner Kina-rute

Næste forår vil Lufthansa atter flyve til den kinesiske millionby Shenyang, som var en del af rutenetværket fra 2012 til 2016.

Lufthansa-jumbojet på tysk indenrigsrute

Fra den 1. november vil Lufthansa benytte 371-sæders Boeing 747-jumbojet på indenrigsruten mellem Frankfurt og Berlin.

Lufthansa åbner USA-rute fra Berlin

For første gang i 16 år vender Lufthansa tilbage til Berlin-Tegel med en langdistancerute, men det tyske flyselskab også vil etablere en USA-rute fra Düsseldorf.

Airberlin-løsning kan være på plads om to uger

Airberlins bestyrelse arbejder på senest om to uger at have solgt selskabet i bidder til Lufthansa og easyJet.