Lufthansa-selskab etablerer rute til København

Det tyrkiske flyselskab SunExpress, der er ejet af Lufthansa og Turkish Airlines, åbner næste forår en rute fra Izmir til København.

Fra næste forår bliver det nu muligt at flyve direkte fra København til den tyrkiske havneby Izmir, der ligger ved Det Ægæiske hav, der er en del af Middelhavet.

Det bliver det tyrkiske charter- og ruteflyselskab SunExpress, der skal drive ruten. Selskabet er ejet ligeligt mellem Lufthansa og Turkish Airlines. Der startes op den 5. april 2014 med i første omgang én ugentlig afgang, men fra en 1. maj flyves der også om torsdagen.

Ruten vil blive opereret med et fly af typen Boeing 737-800, der har plads il 189 passagerer. Tidtabellen er tilrettelagt, således at flyet afgår fra Izmir Adnam Menderes Lufthavn kl. 15.30 med ankomst i København kl. 18.10. Returflyvningen foregår kl. 19.00 med ankomst i i Izmir kl. 23.30.

SunExpress´ rute til Izmir er først og fremmest godt nyt for de omkring 60.000 tyrkiske statsborgere, der er bosat i Danmark. Izmir er nemlig gateway til regionen Anatolien, hvorfra hovedparten af tyrkerne i Danmark stammer fra.

Størst mellem Tyskland og Tyrkiet
Det tyrkiske flyselskab råder over 33 Boeing 737-fly fordel på 29 i 800-versionen, der er indrettet med 189 sæder, mens fire fly i 700-udgaven har plads til 149 passagerer. Datterselskabet SunExpress Deutschland har en flåde på ni fly af typen Boeing 737-800.

SunExpress blev etableret i 1989 af Turkish Airlines og Lufthansa. I dag betjener SunExpress årligt mere end 7 mio. passagerer og er det største flyselskab i passagertrafikken mellem Tyskland og Tyrkiet. SunExpress har base i lufthavnene i Antalya og Izmir ogt driver både rute- og charterflyvning. Tidliger har SunExpress fløjet charterflyvning fra Danmark til Tyrkiet på vegne af Star Tour og Nazar.

x

Læs Også

To døgn til at flytte mellem Istanbul-lufthavne

På bare 48 timer i oktober er det planen at flytte alle rutefly-operationer fra Istanbuls Atatürk-lufthavn til byens nye storlufthavn.

Lufthansa udvider Express Rail udbuddet

Lufthansas partner Deutsche Bahn vil i fremtiden også sælge kombiberede tog- og flybilletter fra Nürnberg og Würzburg

Tyrkiske lufthavne stormer frem

Krisen i tyrkisk luftfart og turisme er ovre, hvilket kan ses på meget høje vækstrater i de tyrkiske lufthavne.

Tocifret vækst i Lufthansa-koncernen

Flyselskaberne i Lufthansa-koncernen stormer frem. I januar blev passagertallet øget med 10 procent, og det er især Eurowings, der trækker væksten.

Lufthansa indgår lang overenskomst

Fagforeningen Verdi, der repræsenterer 28.000 Lufthansa-ansatte, har indgået ny overenskomst med det store tyske flyselskab.

To Lufthansa-fly på præsentationstur

En Boeing 747 og en Airbus A321 i nyt Lufthansa-design vil på torsdag blive præsenteret i samlet 13 tyske og europæiske lufthavne.