Jákup Sverri Kass, administrerende direktør i Vagar Lufthavn. (Foto: Morten Lund Madsen)

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Trods rekordvækst i Vágar Lufthavn er Jákup Sverri Kass torsdag fratrådt som lufthavnsdirektør efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Vágar Lufthavn på Færøerne slår alle rekorder i disse år. Ved udgangen af oktober var 300.469 passagerer rejst igennem lufthavnen i år, og det var 17 procent flere end sidste år.

Midt i succesen må lufthavnen skifte ledelse. Torsdag blev bestyrelsen i P/F Vága Floghavn enige med administrerende direktør Jákup Sverri Kass om en fratrædelse efter gensidig aftale. I stedet har bestyrelsen konstitueret lufthavnens næstformand Evy Jacobsen som fungerede direktør, indtil afløseren er fundet.

Jákup Sverri Kass har stået i spidsen for den færøske lufthavn siden april 2012, og selv har han ikke mange kommentarer til sin fratrædelse.

“Jeg kan ikke kommentere min fratrædelse, da vi har aftalt, at det kun er bestyrelsesformanden, der udtaler sig,” siger Jákup Sverri Kass til CHECK-IN.dk.

Kilder tæt på lufthavnsselskabet fortæller dog, at der ikke umiddelbart er dramatik bag den pludselige fratræden, hvilket understreges af, at lufthavnsdirektøren var på arbejde hele dagen i går og også ventes at skulle på arbejde i dag.

Ordknap bestyrelsesformand
Det lykkedes CHECK-IN.dk sent torsdag eftermiddag at få telefonisk kontakt med bestyrelsesformand Kitty May Ellefsen, der lovede at ringe tilbage fem minutter senere. Henvendelsen blev aldrig besvaret, og trods flere opkald blev telefonen ikke taget.

Til den færøske nyhedsportal in.fo oplyser hun  imidlertid, at der ikke er noget “hokus pokus” i beslutningen, og at der ikke er nogen, der har gjort noget galt.

“Det har være en proces frem til afgørelsen, og begge parter ønsker at samarbejdet stopper. Grunden er kun, at vi er blevet enige om at stoppe samarbejdet,” siger bestyrelsesformand Kitty May Ellefsen til det færøske medie.

Ledelsen i Vágar Lufthavn har gennem flere år arbejdet for at styrke udviklingen af lufthavnen, der betjener de 18 øer i Nordatlanten. Det har blandt andet betydet, at det er lykkedes at tiltrække SAS som ny operatør fra slutningen af marts i år, hvilket har været med til at presse Atlantic Airways, der er Færøernes eget flyselskab.

Vágar Lufthavns bestyrelse består af fem medlemmer, og Atlantic Airways er repræsenteret via Jóhan í Niðristovu, der er pilot i det færøske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Vágar runder 300.000 passagerer

Danske ruter trækker væksten i Vágar Lufthavn

Officielt: Vagar Lufthavn er nu fjerdestørst

Vágar Lufthavn: Markedet er stort nok til to aktører

Færing er midlertidig direktør i grønlandsk lufthavnsselskab