Administrerende direktør i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg.

Lufthavnsdirektør har fået mundkurv på

Der er tilsyneladende uoverensstemmelser mellem den administrerende direktør og bestyrelsesformanden i Aarhus Lufthavn. Direktøren har nu fået mundkurv på.

Aarhus Lufthavn kunne i sidste uge offentliggøre et nyt strategisk samarbejde med SAS, der vil etablere “et stort antal” nye ruter fra den østjyske lufthavn. I den ledsagende pressemeddelelse var der udtalelse fra koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS, borgmester Jacob Bundsgaard (S) fra Aarhus Kommune samt lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen.

Der var intet aftryk fra lufthavnens administrerende direktør Peter Høgsberg, og det var da heller ikke muligt at få en kommentar fra lufthavnsdirektøren til den nye opsigtsvækkende aftale. Her blev der henvist til bestyrelsesformanden, og det er der også blevet flere gange siden ved forespørgsel om kommentarer til mere dagligdags emner om passagertal og ruteudvikling.

“Ingen kommentarer. Jeg bliver nødt til at henvise til bestyrelsesformand Torben Boldsen,” er den korte besked fra administerende direktør Peter Høgsberg, der ikke har ry for at være ordknap.

Spørger man derimod Torben Boldsen om lufthavnsdirektøren har fået mundkurv på, så kommer der en lang pause, hvorefter Torben Boldsen siger. “Lige nu er det mig, der udtaler mig på lufthavnens vegne.”

Det er således tydeligt for alle udenforstående, at der er en midlertidig uoverensstemmelse mellem direktør og bestyrelsesformand i det aktieselskab, der driver Aarhus Lufthavn.

To år som formand
Torben Boldsen blev udpeget som bestyrelsesformand på en generalforsamling i Aarhus Lufthavn A/S den 11. maj 2015. Han er en kendt randrusiansk erhvervsmand, der er uddannet optometrist og i mere end 22 år var direktør for Nyt Syn Randers. Herudover har han i en årrække været bestyrelsesformand for Randers Regnskov samt partner i lokalradioen Radio ABC.

Posten som bestyrelsesformand overtog Torben Boldsen efter finansdirektør Jan Nordstrøm fra slagterivirksomheden Danish Crown.

Da skiftet på formandsposten blev annonceret var det paradoksalt nok administrerende direktør Peter Høgsberg, der var afsender af pressemeddelelsen, og ikke Aarhus Kommune som hovedaktionær.

Peter Høgsberg tiltrådte den 1. juli 2013 som administrerende direktør for Aarhus Lufthavn, hvor han kom fra en tilsvarende stilling i Odense Lufthavn. Lufthavnsdirektøren er kendt for sin særdeles ligefremme og direkte stil, og den er tilsyneladende ikke forenelig med den kommunikationsstrategi, som bestyrelsen har lagt for den kommende tid i den østjyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde

Aarhus Lufthavn tror på ruter til Frankfurt og Amsterdam

Kendt brancheprofil i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn

Aarhus Lufthavn skifter bestyrelsesformand

Aarhus henter lufthavnschef i Odense

x

Læs Også

Atlantic-direktør: Vi lever og dør for Færøerne

Administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways er klar til at imødegå konkurrencen fra SAS, som har ramt selskabets bundlinje hårdt.

Næsten 100 vil være chef i Esbjerg Lufthavn

Interessen for at blive chef for Danmarks syvende største lufthavn er enorm.

Mange vil være færøsk lufthavnschef

68 personer fra ind- og udland har lagt billet ind på jobbet som chef for Færøernes eneste lufthavn.

Bremen-eventyr kostede Sun-Air syv millioner

For 40. år i træk er Sun-Air kommet ud med et overskud, der dog ikke er så prangende som tidligere. Det skyldes blandt et stort tab på satsningen i Bremen.

SAS vil have flere gebyrindtægter

SAS vil teste betalingsvilligheden for forhåndsreservering af flere sæder på interkontinentale flyvninger. To ruter er valgt ud til den særlige test.

Jet Time får ny kontrakt med Finnair

I en periode på 11 uger skal Jet Time flyve for Finnair på ruterne fra Helsinki til Berlin, Budapest og Wien.