Afgående direktør Kjeld Zacho Jørgensen (t.v) i samtale med bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Lufthavnsdirektør stoppede på toppen

Kjeld Zacho Jørgensen sagde fredag farvel som administrerende direktør i Billund Lufthavn efter otte år med vækst og heraf 30 måneder med uafbrudt vækst.

Flere hundrede kolleger, kunder, leverandører og andre forretningsforbindelser tog fredag afsked med den nu forhenværende administrerende direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen.

Den 59-årige Kjeld Zacho Jørgensen opsagde i marts sin stilling for i højere grad at kunne hellige sig familielivet, idet hans norske hustru bor i Bergen, som lufthavnsdirektøren har pendlet til og fra i flere år.

Afskedsreceptionen blev holdt præcist på otte års dagen for tiltrædelsen som lufthavnsdirektør i den internationale vestdanske lufthavn.

“Der er meget, der ser anderledes ud, end det gjorde den 1. juni 2010, hvor jeg startede. Både den fysiske indretning og måden vi samarbejder på. Tak fordi I alle var med på rejsen, og tak for godt mod- og medspil,” sagde lufthavnsdirektøren blandt andet i sin afskedaftale.

Ny direktør starter på toppen
Den afgående direktør havde på forhånd frabedt sig mange og lange taler, så talerrækken blev efter eget ønske ganske beskeden. Der var taler fra lufthavnens bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen. fra Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen (V) samt vennen og den tidligere Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

I sin egen tale var Kjeld Zacho Jørgensen med til at give stafetten videre til Jan Hessellund, der siden i fredags har siddet i direktørstolen for Danmarks næststørste lufthavn.

“Otte år med vækst, og de seneste 30 måneder med uafbrudt vækst. Så Jan starter på toppen,” lød det i afskedstalen.

“Et stort tillykke til Jan med dit nye job. Jeg er helt sikker på, at du og lufthavnen er et godt match. Jeg er sikker på, at I sammen får skabt yderligere udvikling, og jeg er sikker på, at du er den helt rigtige til jobbet,” sagde Kjeld Zacho Jørgensen.

Mange gæster sagde farvel til Kjeld Zacho Jørgensen ved afskedsreceptionen. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Afløseren Jan Hessellund har frem til udnævnelsen været kommerciel direktør i lufthavn, og nu kommer han til at stå i spidsen for en lufthavn, der omsætter for næsten 800 millioner kroner og har omkring 750 ansatte.

Hårdt arbejde
Kjeld Zacho Jørgensen kunne ved sin fratræden aflevere en lufthavn, der i 2017 sikrede et rekordoverskud på 63,3 millioner kroner, og gennem de seneste fem år har overskuddet sammenlagt været på en rigtige side af 200 millioner kroner.

“Det kunne lyde som om, at det har været en ’walk in the park’, og jeg skal da gerne medgive, at vi har haft meget medvind de seneste år. Men det har været, og det er hårdt arbejde at skabe og fastholde fremgangen uden at gå på kompromis med god service.”

Det er da også et forbilledligt holdarbejde, der har sikret de flotte økonomisk resultater til ejerkommunerne.

“Ingen kan skabe resultater alene. Organisationer skaber resultater. Relationer skaber resultater, og samarbejde skaber resultater. Billund Lufthavn har mange gode venner, lokalt, regionalt, nationalt og såmænd også internationalt. Tak til alle de mange samarbejdspartnere, der har investeret tid, energi og kræfter i os. Det er værdsat, og jeg håber, at I tænker det samme for jer selv,” sagde Kjeld Zacho Jørgensen.

Blandt gæsterne fik man da også øje på repræsentanter fra blandt andre Air France-KLM, Atlantic Airways, Norwegian og Sun-Air of Scandinavia.

Centrum i alting
Flere af talerne kom ind på den indsats, som Kjeld Zacho Jørgensen har ydet for at flytte lufthavnen op i en højere liga. En opgave, som den afgående direktør selv har været meget bevidst om.

“I min optik er vi er gået fra at være en lufthavn, der sender fly afsted, til at være en virksomhed, der forbinder mennesker med muligheder. Vi er gået fra at være en lufthavn i provinsen til at være Vestdanmarks internationale lufthavn., og vi er gået fra at være midt i ingenting til at være i centrum af alting. Vi har i fællesskab villet, vi har samarbejdet for det og vi har kæmpet for det.”

Mange timer i luften
Bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen kom i sin tale ind på, at den afgående direktør har tilbragt mange timer i luften og i særdeleshed mellem Billund og Bergen. En rute, som Sun-Air har trafikeret og som snart bliver overtaget af norske Widerøe.

På de mange flyrejser har det ofte lydt i højttaleren: ‘We have started our descend to Bergen Airport’, og bestyrelsesformanden var overbevist om, at Kjeld Zacho Jørgensen også i fremtiden vil have mange opgaver i Danmark i det fremtidige virke som konsulent.

“Jeg er sikker på, at du inden længe vil høre ‘We have now started our descend to Billund Airport’, når du sidder i et fly på en af dine mange rejser.” lød afskedssalutten fra Clas Nylandsted Andersen.

 

Relaterede artikler:

Han ændrede BLL fra lufthavn til virksomhed

To og et halvt år med konstant fremgang

Kjeld Zacho Jørgensen forlader Billund Lufthavn

Formand: Billund viser vilje til at vokse butikken