(Foto: Andzrej Kostrzewa)

Malaysia Airlines-fly fra Amsterdam er styrtet ned

Et Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur er styrtet ned i Ukraine tæt på grænsen til Rusland. Ombord var 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer

(OPDATERET kl. 21:45) Et passagerfly fra Malaysia Airlines med 280 passagerer og 15 besætningsmedlemmer ombord rapporteres at være styrtet ned i Ukraine tæt ved den russiske grænse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om rutenummer MH017, der forlod Amsterdam-Schiphol lufthavnen kl. 12.14 med kurs mod den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur. Flyet af typen Boeing 777-200 forsvandt fra radaren omkring 80 kilometer nordvest for Donetsk i en flyvehøjde på 10 kilometer.

Det russiske nyhedsbureau Interfax skriver, at der er fundet et brændende flyvrag i den ukrainske by Shakhtarsk omkring 20 kilometer fra grænsen mellem Ukraine og Rusland. Ifølge rapporter er vragdele spredt over et 15 kvadratkilometer stort område mellem landsbyerne Hrabovo og Shakhtarsk.

Malaysia Airlines har efterfølgende bekræftet, at man har mistet kontakten til MH017, og på websitet FlightAware, der følger rutefly i luften, kan man se, at MH017 ikke længere er i rute.

Herudover ligger der allerede på YouTube en video, der angiveligt er optaget tæt på nedstyrtningsområdet.

Det nedstyrtede fly har registreringen 9M-MRD og blev leveret til Malaysia Airlines den 29. juli 1997. Flyet var indrettet med 35 sæder på Business Class og 247 sæder på Economy Class. Med samlet 282 sæder og 280 passagerer ombord var der således tale om et totalt udsolgt fly.

Flyet var af samme type, som forsvandt den 8. marts i år som rutenummer MH370 på en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing.

(artiklen opdateres)

x

Læs Også

ICAO vil indføre globalt flytracking-teknologi

På baggrund af to tragiske hændelser i luftfarten vil ICAO-organisationen under FN indføre global flytracking teknologi, så det altid vil være muligt at kunne følge et fly og dets bevægelser.

Kontrakt på 53 charterflyvninger med A380

Malaysia Airlines har indgået en aftale med to lokale rejsearrangører, der har chartret selskabets store Airbus A380-fly til 53 flyvninger i en otte måneders periode.

Piloter spotter mulig MH370-vragrest

Piloter på et Air France-fly har spottet en vragrest på havoverfladen nær den ø i Det Indiske Ocean, hvor den første vragrest fra MH370 blev fundet.

Ingen sikker MH370-identifikation før onsdag

Først på onsdag vil franske teknikere kunne fastslå med sikkerhed, at den fundne vragrest stammer fra MH370. Det er blot en formalitet, da Malaysias transportministerium søndag bekræftede, at vingedelen stammer fra et Boeing 777-fly.

Malaysia-team på vej til Réunion

Eksperter bekræfter, at den fundne vragdel har en stor lighed med en vingeflap fra et Boeing 777-fly. Den malaysiske regering har sendt et team afsted til Réunion for at bistå opklaringarbejdet.

Fly-vragrester fundet i Det Indiske Ocean

CNN rapporterer, at der i dag er fundet vragrester fra fly i Det Indiske Ocean øst for Madagascar. Myndighederne undersøger, om der er sammenhæng med MH370.