Lufthansa Boeing 747-8 (D-ABYT) i retrolook. (Foto: Lufthansa)

Mange bud på Lufthansas nye farver

I 2018 er det 100 år siden, at det oprindelige Lufthansa-logo blev taget i brug, og i den anledning vil Lufthansa den 7. februar præsentere en ny flybemaling.

Mange luftfartsentusiaster fra hele verden holder i øjeblikket øje med et særligt Lufthansa-fly. Det er Boeing 747-8 flyet med registrering D-ABYA, der 12. januar fløj fra Frankfurt til Rom-Fiumicino som rutenummer LH9922.

Der var ikke tale om en ordinær ruteflyvning, men i stedet en færgeflyvning, idet flyet skal forbi malerhangaren hos International Aerospace Coatings i den italienske hovedstadslufthavn for at blive malet i et helt nyt design.

Der er meget hemmelighedskræmmeri omkring det nye design, der vil blive præsenteret ved store arrangementer for Lufthansa-ansatte i München og Frankfurt onsdag den 7. februar. Således ventes det, at Boeing 747-flyet den 5. februar bliver fløjet tilbage fra Rom til Frankfurt tildækket med streamers, så det nye design ikke bliver afsløret før tiden.

Lufthansa er allerede begyndt at varme op til begivenheden og har blandt andet lanceret hjemmesiden #ExploreTheNew.

Lækket skitse
Boeing 747-flyet i ny bemaling bliver også ledsaget af en Airbus A321-200. Flyet med registreringen D-AISP blev den 25. januar fløjet fra Frankfurt til Ostrava i Tjekkiet, hvor International Aerospace Coatings også har en malerhangar.

Muligvis lækket skitse af det nye flydesign. (Ukendt)

Selvom Lufthansa har forsøgt at mørkelægge forberedelserne til afsløringen af det nye design, er det sluppet ud, at det gule tranelogo angiveligt forsvinder og bliver erstattet af en sølvgrå eller hvid trane placeret længere nede på flyenes haler.

Noget der kunne ligne et uddrag fra en officielt skitse har således i de sidste par dage cirkuleret på nettet, og det har givet flere kreative hjerner mod på at lave et udkast til en komplet flybemaling baseret på den angiveligt lækkede skitse.

Det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel har endvidere afsløret, at der bliver tale om en gennemgribende ændring af logo og udtryk, hvilket blandt andet også vil betyde, at logofonten vil blive ændret.

Samtidig med introduktionen af det nye design forsvinder “Nonstop you”, og generel skal der mere blåt og mindre gult i det grafiske udtryk fra det tyske Star Alliance-selskab, skriver aeroTELEGRAPH.

100 år med tranen
Det er formentlig den 43-årige tyske designer Ronald Wild fra Ulm, der har fået opgaven med at udforme det nye flydesign. Siden 2001 har han været ansat i Lufthansa Corporate Design og Brand Management og har været involveret i mange redesign-opgaver og udvikling af Lufthansas koncerndesign inklusive den strategiske udvikling af Lufthansa-udtrykket og ansvaret for at udarbejde retningslinjer for design af lounges, kabiner, flysæder og fly.

Et af mange uofficielle forslag til nyt Lufthansa-design. (Grafik: Trevor de Verteuil)

Ronald Wild har netop været med til at introducere Color Breeze, der er navnet på den palette af Lufthansa-farver, der bliver brugt i de nye A350-kabiner. Udover de klassiske farver som blå, gul og hvid, er der blevet tilføjet nye farver som sølv og grå samt brun og beige i lounge-konceptet.

Lufthansa-logoet, der forestiller en flyvende trane, er et af de mest kende luftfartslogoer i verden og er oprindeligt designet af den tyske arkitekt og grafisker Otto Firle tilbage i 1918.

 

Relaterede artikler:

Første A350 til Lufthansa om en måned

‘Himlens Dronning’ modtaget af Lufthansa