Mistænker Ryanair for at snyde med sædetildeling

Igennem de seneste par uger har mange irske kunder oplevet, at de får tildelt sæder tilfældige steder i kabinen i forhold til de rejseledsagere, der er booket samtidigt.

Er Ryanair begyndt bevidst at placere passagerer, der rejser sammen men ikke har betalt ekstra for at reservere sæder ved siden af hinanden, forskellige steder i flyene for at få dem til at betale for sædereservation næste gang de flyver med selskabet? Det spørgsmålet har adskillige irske flyrejsende stillet sig selv de seneste to uger.

Her har faste Ryanair-rejsende nemlig oplevet, at rejsende på samme reservation ikke længere bliver placeret ved siden af hinanden, sådan som det tidligere har været tilfældet. Og selvom de rejsende checker ind til deres fly så tidligt som det er muligt og der er mange ledige sæder, så bliver de alligevel placeret vidt forskellige steder i flyet.

Hvis de vil sidde ved siden af hinanden, så er de partout nødt til at betale for det. Priserne for at reservere sæder starter omkring 15 kroner og stiger i takt med hvor sæderne er i flyet og hvor lang tid der er til afgangstidspunktet.

Ledige sæder lige ved siden af
Adskillige Ryanair-rejsende har bemærket ændringen og er gået til avisen Irish Times, der viderebringer en hel buket af læserberetninger om Ryanair-flyvninger de seneste uger. Om hvordan to forældre med et autistisk barn blev placeret tre forskellige steder og om hvordan en gruppe på tre blev spredt ud over flyet – på trods af ledige sæder lige ved siden af dem.

Ryanair afviser overfor Irish Times at praksis med placering af passagerer har ændret sig. Når passagererne oftere oplever at blive placeret langt fra hinanden end det var tilfældet tidligere, så skyldes det ganske enkelt at der er flere passagerer og dermed færre sæder at allokere til passagerer, der rejser sammen. Ryanair afviser dermed, at der skulle være tale om et bevidst forsøg på at få passagererne til at betale for sædereservationer fremover.

I stedet peger Ryanair på, at passagererne gennem adskillige år er blevet placeret tilfældigt. Det har faktisk været tilfældet siden 2014, da Ryanair indførte muligheden for at reservere et bestemt sæde.

 

Relaterede artikler:

Ryanair er blevet netværksselskab

Ryanair-debut til Rom og retur

Ryanair tilbyder snart sædereservation på alle ruter

Ryanair: Gratis sædereservation til børn

Toiletgebyr hos Ryanair rykker nærmere

Ryanair: Ingen tillæg for at varme maden

x

Læs Også

Ryanair åbner København-rute for anden gang

I februar annoncerede Ryanair en rute fra København til Sevilla med opstart i oktober, og nu annonceres ruten igen - og denne gang med start i 2018.

Ryanair har betalt 200 mio. kroner i kompensationer

Ryanair måtte i september betale op imod 200 mio. kroner i kompensation til passagererne som kompensation for aflyste flyvninger i henhold til EU261-forordningen.

‘Sully’ Sullenberger støtter Ryanair-piloterne

Piloten fra "Miraklet på Hudson" støtter de protesterende Ryanair-piloter og minder Ryanairs ledelse om hvad det er for en bedrift en pilot reelt står i spidsen for.

Kvindelig Ryanair-kaptajn forrest i arbejdskamp

Det er normalt ikke karrierefremmende at tale Ryanairs ledelse imod. Men det har en kvindelig pilot nu gjort i et brev direkte til topchef Michael O'Leary.

Ryanair indsætter 12 ekstrafly til Irland-fodboldkampe

I perioden fra 10. til 15. november indsætter Ryanair 12 ekstra flyvninger mellem Dublin og København, så danske og irske fodboldfans kan komme frem og tilbage.

Topchef vender tilbage til Ryanair

Irske Peter Bellew vender tilbage til Ryanair som driftsdirektør efter en afstikker som koncernchef hos et asiatisk oneworld-selskab.