Første A320neo i SAS-flåden blev præsenteret i en hangar i Stockholm. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Myndigheder forsinker irske SAS-flyvninger

Det er endnu ikke lykkedes for SAS at få det første fly i luften fra Scandinavian Airlines Ireland. Der mangler godkendelse fra de irske myndigheder.

Oprindeligt var det planen, at Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) skulle gå i luften med det første fly ved indgangen til vintertrafikprogrammet søndag den 29. oktober. Sidenhen blev opstarten flyttet til den 3. december og derefter til den 10. december, men det er endnu ikke lykkedes at få det første fly på vingerne til at gennemføre de planlagte ruteflyvninger.

“Flyet fra Airbus har været forsinket, og vi har derfor ikke kunnet gennemføre træningen af personalet. Vi er afhængige af de sidste godkendelser fra myndighederne i Irland,” forklarer koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS til CHECK-IN.dk.

Den første Airbus A320-200neo til SAIL blev leveret fra Airbus i Hamborg den 30. november. Flyet med registreringen EI-SIA, der er blevet navngivet Ulv Viking, er i første omgang fløjet til Stockholm, og ifølge Flightradar24.com har flyet ikke været på vingerne siden.

Nu er SAS blevet mere forsigtig, og selskabet vil ikke længere melde en konkret startdato ud.

“Godkendelsen kan komme hver dag det skal være. Vi har fly og personale klar, og myndighederne har i hvert fald ikke bedt om mere, så vi går ud fra, at de har fået, hvad de skulle have fra os,” siger koncerndirektøren.

Mellem 80 og 85 procent af trafikken
På tirsdagens investormøde i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet gjorde koncernchef Rickard Gustafson meget ud at fortælle, at flyene til SAIL først og fremmest skal producere flyvninger mellem Skandinavien og henholdsvis London-Heathrow og Málaga.

Det andet Airbus A320neo-fly forventes leveret inden udgangen af 2017, hvorefter der i starten af 2018 leveres yderligere fire nye fly, der tilsammen skal producere 85 procent af alle flyvningerne mellem Skandinavien og London-Heathrow.

I løbet af sommeren 2018 leveres de foreløbigt sidste tre fly til SAIL, og disse fly skal indsættes på flyvningerne mellem Skandinavien og Mälaga og dække 80 procent af produktionen på disse ruter.

På basen i Málaga har SAIL dog endnu ikke personalet på plads. Ifølge SAS er man i gang med at rekruttere besætninger til at bemande de tre nye fly.

 

Relaterede artikler:

SAS Irland-flyvninger atter udsat

SAS må ændre fartplan på Málaga-ruter

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

SAS Ireland i luften 3. december

SAS åbner nye baser og udflager til Irland

x

Læs Også

Ikke nok interesse for flyrute til Aarhus

Aarhus dystede med fem andre europæiske byer om at tiltrække en ny Eurowings-flyrute, men flest indbyggere gav ikke flest stemmer i konkurrencen.

Midlertidigt tronskifte i Skandinavien

I februar har Oslo Lufthavn midlertidigt overhalet Københavns Lufthavn som den største lufthavn i Norden målt på antal passagerer.

Verdens største lufthavne i 2017

Tokyo-Haneda henter ind på Atlanta, Beijing og Dubai, mens New York-JFK blev overhalet af fem lufthavne og røg ud af top20-listen med de største lufthavne i verden.

SAS: Kvalitet på indenrigsrute ikke god nok

Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS erkender, at punktligheden på indenrigsruten til Aarhus ikke har været god nok.

SAS er udfordret med München-rute fra Aarhus

Den storstilede strategiske SAS-offensiv i Aarhus Lufthavn blev torsdag drøftet på et møde i Erhverv Aarhus, og her var der fokus på München-ruten.

DAT-direktør ærgerlig over fejl ved nødsituation

Havarikommissionen har udsendt sin endelige rapport om en hændelse, hvor et motorhavari skabte røg i kabinen i et DAT-fly efter start fra Bornholms Lufthavn.