Billeder af evakuerede passagerer med håndbagage vakte furore efter ulykken. Foto: Youtube.

Myndigheder vil straffe omtale af Emirates-ulykke

Det er strafbart for landets borgere at omtale onsdagens Emirates-flyulykke på de sociale medier, mener luftfartsmyndighederne i De Forenede Arabiske Emirater.

De sociale medier flød over med ros til Emirates Airlines efter ulykken onsdag eftermiddag, hvor et af selskabets Boeing 777-300ER-fly brød i brand under landing i Dubai International Airport. Både ros til flyets besætning og ros til virksomhedens kommunikation med omverdenen ovenpå ulykken, som alle passagerer og besætningsmedlemmer kom levende fra. En brandmand døde dog under redningsarbejdet.

Ud på Facebook, Twitter, Youtube, Snapchat og Instagram flød også ikke overraskende billeder og video af det udbrændte fly på landingsbanen i verdens tredjestørste lufthavn. Og det bryder man sig ikke nødvendigvis særlig godt om i et land, hvor det statsejede flyselskab er et af landets stærkeste brands.

GCAA UAE

Luftfartsmyndighederne i De Forenede Arabiske Emirater sendte derfor torsdag beskeder ud på de sociale medier, hvor de i skarpe vendinger opfordrede alle borgere i landet til at stoppe med at misbruge de sociale medier til at dele videoer, nyheder og billeder af flyulykker.

Myndighederne kaldte det uansvarligt og mangel på respekt over for ofrene at dele billeder, nyheder og videoer. Og til sidst satte luftfartsmyndighederne trumf på ved at konstatere, at det er strafbart i henhold til lovgivningen i De Forenede Arabiske Emirater.

Byge af kommentarer
De kontante udmeldinger og trusler fra de statslige luftfartsmyndigheder i de stenrige ørkenemirater udløste en byge af spydige kommentarer på de sociale medier fra personer, som ikke mente myndighederne skulle bestemme, hvad de delte eller ikke delte på de sociale medier.

282 passagerer og 18 besætningsmedlemmer var ombord på Boeing 777-300ER flyet, der brød i brand, da højre motor ramte landingsbanen. Lufthavnen var lukket i nogle timer efter ulykken, men flytrafikken til og fra Emirates’ store trafikknudepunkt blev genoptaget senere på dagen.

 

 

Relaterede artikler:

Første store Emirates-ulykke

x

Læs Også

Emirates øger til Stockholm

Til december øger Emirates antallet af ugentlige afgange mellem Dubai og Stockholm. Til gengæld må Stockholm skyde en hvid pil efter Airbus A380.

A380-fly landede i tre forsøg

Et Airbus A380-800-fly fra Emirates foretog en såkaldt ’go around’ fra 122 meters højde i en afstand af hele 15 kilometer fra landingsbanen i Moskvas Domodedovo-lufthavn.

Emirates tager hul på nyt eventyr i CPH

Emirates er rykket ind i Eventyr Lounge i Københavns Lufthavn, og dermed får passagerer fra British Airways og Norwegian selskab af rejsende til Dubai.

A350 eller Dreamliner til Emirates

Emirates vil inden årets udgang beslutte sig for at supplere flåden med enten Boeing 787 Dreamliner eller Airbus A350.

Emirates klart størst på antal A380-operationer

Emirates indtager en suveræn førsteplads over antallet af operationer med verdens største fly, mens Dubai International Airport er størst på antallet af A380-operationer.

Ny passagerrekord i Dubai

Verdens tredjestørste lufthavn er blevet endnu større i årets første seks måneder.