Airbus A340-500 fra Hi Fly (Foto: Adam Moreira (AEMoreira042281 | CC 4.0)

Norwegian med A340 fra Barcelona og Paris

Hifly er det tredje wetlease-selskab, der skal flyve langdistanceruter for Norwegian i sommer, og spanske Wamos Air har igen været på tjeneste med Boeing 747.

Motorproblemerne med Norwegian Boeing 787 Dreamlinere betyder, at europæiske wetlease-flyselskaber i sommer atter får fast arbejde hos det norske lavprisflyselskab.

Således stiger antallet af indlejede fly og besætninger fra andre selskaber, og indtil videre er der bekræftet fire langdistancefly på fast opgave for Norwegian fra lufthavnene i Barcelona, Paris og Rom.

Fra Barcelona El-Prat lufthavnen vil Norwegian i perioden fra den 5. juni til 26. juli operere to af seks ugentlige afgange til Newark Liberty International Airport med en Airbus A340-500 fra portugisike Hi Fly. Samme fly skal fra den 1. juni til den 27. juli flyve fire ud af fem ugentlige afgange mellem Barcelona og Oakland i Californien. A340-flyet erstatter således en Boeing 787-8 Dreamliner.

To portugisere i Paris
Hi Fly skal også i gang på Norwegians ruter fra Paris. Her bliver det en Airbus A340-300, der skal flyve fra Charles de Gaulle-lufthavnen til New York-JFK fra den 18. maj til den 25. juli på tre ud af syv ugentlige afgange. På ruten fra Paris-CDG til Los Angeles skal flyet også benyttes i perioden fra 19. maj til 26. juli på tre ud af seks ugentlige afgange.

Dermed kommer Hi Fly til at supplere kollegerne fra EuroAtlantic Airways, der på vegne af Norwegian skal betjene ruten fra Paris-Orly til Newark frem til den 14. september. Ruten opereres med en Boeing 777-200ER og er samtidig blevet reduceret fra syv til seks ugentlige afgange i sommerperioden.

De aktuelle udfordringer på langdistanceruterne fra Paris betød i øvrigt, at spanske Wamos Air fra den 16. til den 21. maj assisterede med en Boeing 747-400 til at gennemføre flyvninger fra Paris-CDG og London Gatwick til New York-JFK.

Tre Dreamlinere parkeret
Det indtil videre fjerde langdistancefly på opgave for Norwegian i den kommende sommer er spanske Privilege Style. Her er der tale om en Boeing 777-200ER, der skal flyve fra Rom-Fiumicino til Newark i perioden fra den 22. maj til den 14. september.

Oprindeligt skulle Norwegian også have fløjet fire gange om ugen mellem Milano-Malpensa og Los Angeles med opstart den 20 juni. Men denne rute har Norwegian valgt at udsætte på ubestemt tid som følge af de aktuelle eftersyn af Rolls-Royce motorerne på Dreamliner-flyene.

Ifølge data fra Flightradar24.com er tre af Norwegians 29 Dreamliner-fly i øjeblikket taget ud af drift. Der er tale om 787-8´eren LN-LNG, der ikke har været på vingerne siden den 17. marts samt de to 787-9 Dreamlinere LN-LNL og G-CKHL. Sidstnævnte har ikke været i luften siden 17. april.

 

Relaterede artikler:

Norwegian udsætter opstart af Los Angeles-rute

20 år gammel Boeing B777 på Norwegian-rute

Norwegian ramt af motorproblemer

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly