Et Norwegians Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian besvarer SAS-offensiv i Aarhus

Norwegian vil ikke stiltiende se til, at SAS vil flyve til Málaga og Palma de Mallorca fra Aarhus Lufthavn. Nu øger nordmændene med 1.100 sæder om ugen fra Aalborg Lufthavn.

Den varslede SAS-offensiv i Aarhus Lufthavn er ikke gået ubemærket hen hos konkurrerende flyselskaber. SAS vil i det kommede sommertrafikprogram blandt andet flyve to gange om ugen fra Aarhus til Málaga samt to gange ugentligt til Palma de Mallorca.

Etableringen af de spanske fritidsruter fra Aarhus har fået Norwegian til at øge antallet af afgange fra Aalborg Lufthavn til præcis samme destinationer. Tidligere fløj Norwegian i sommerhalvåret tre gange om ugen til Málaga. men i den kommende sommer skrues der op til fem ugentlige afgange og på ruten til Palma øges der fra en til to ugentlige afgange.

I Aalborg Lufthavn er der stor begejstring over Norwegians beslutning om at øge frekvenserne til de to spanske destinationer.

“Jeg synes, at det er et godt valg, at Norwegian går ind og sætter mere kapacitet på de to destinationer, som SAS åbner ud af Aarhus Lufthavn. Det forbedrer Aalborg Lufthavns konkurrenceevne,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Øger med 1.116 sæder om ugen
Til Palma flyver Norwegian på tirsdage og fredage, mens afgangene til Málaga er placeret på mandage, tirsdage, torsdage, fredage og søndage. Norwegian bliver dog ikke alene om at flyve til de to destinationer fra Aalborg Lufthavn. Primera Air har også en ugentlig afgang i sommertrafikprogrammet til hver af de to populære spanske destinationer.

”Vi glæder os over at kunne tilbyde flere afgange til nogle af danskernes mest populære rejsemål. Både Málaga og Palma er destinationer, som danskerne er meget glade for at besøge. Vi ser frem til at kunne byde endnu flere af de jyske passagerer velkommen ombord direkte til Spaniens sol og varme,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

Med samlet tre ekstra rotationer til de to destinationer vil Norwegian øge kapaciteten med 1.116 sæder per uge, da selskabet benytter Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer.

Tre irske selskaber
Norwegian-ruterne til Spanien opereres af Norwegian Air International, der er det irske produktionsselskab for Norwegian. SAS har skelet til Norwegian-modellen, da selskabet besluttede at etablere det irske produktionsselskab Scandinavian Airlines Ireland, der forventes at skulle gennemføre de spanske flyvninger til Aarhus Lufthavn med helt nye Airbus A320-200neo, der vil blive placeret på basen i Málaga Lufthavn.

Næsten samtlige Spanien-flyvninger fra det jyske skal således produceres af irske flyselskaber, for Ryanair flyver henholdsvis fem og fire gange om ugen til Málaga og Palma de Mallorca fra Billund Lufthavn.

Primera Air, der dog ikke er irsk, tilbyder fire ugentlige afgange om ugen til Málaga og tre til Palma.

 

Relaterede artikler:

Udenrigstrafikken boomer i Aalborg Lufthavn

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

Ny rute fra Aalborg til Málaga

x

Læs Også

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Rusland åbner igen sit luftrum for specifikke Norwegian-ruter til Asien, men generelt er der stadig lukket for de rød-hvide fly.

Fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer på 15 år

I løbet af 15 år er Norwegian vokset fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer årligt. Ifølge en luftfartsanalytiker har selskabet dog de seneste år gabt over for meget.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.