Et Norwegians Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Den 4. november genåbner Norwegian en af de fire udenrigsruter, som det norske lavprisflyselskab tidligere har lukket fra Aalborg Lufthavn.

Norwegian har gennem tiden forsøgt sig med storby- og ferieruter fra Aalborg Lufthavn. Storbyer som Paris, Berlin og Oslo har tidligere været på programmet fra Aalborg Lufthavn, men alle er blevet lukket igen som følge af manglende efterspørgsel og omdisponering af flykapacitet.

I vinteren 2014/15 nedlagde Norwegian ruterne fra Aalborg til henholdsvis Alicante og Las Palmas. Alicante er allerede vendt tilbage, og nu er turen også kommet til et come-back for Las Palmas-ruten.

I den kommende vintersæson åbner Norwegian, hvad man kalder en “splinterny” rute fra Aalborg Lufthavn til Gran Canaria. Det er dog blot gammel vin på nye flasker, når ruten den 4. november vender tilbage til den nordjyske lufthavn.

“Vi er meget tilfredse med efterspørgslen fra vores nordjyske rejsende. Derfor er det glædeligt at introducere en ny, direkte rute til Gran Canaria i vintersæsonen. Vi ser frem til at byde passagerer velkommen om bord på vores nye fly med gratis WiFi,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian, i en pressemeddelelse.

Fjerde spanske destination
Vinterruten fra Aalborg til Gran Canaria bliver dog ikke den eneste fra Jylland, da Primera Air tilbyder seat only på charterflyvninger fra Aalborg og Billund til Las Palmas i vintermånederne. Primera Air flyver også fra København til Gran Canaria suppleret af Norwegian og SAS.

“Med introduktionspriser på 699 kroner til Gran Canaria fortsætter Norwegian med at tilbyde eftertragtede rejsemål til lave priser,” siger Thomas Ramdahl.

Fra Aalborg Lufthavn flyver Norwegian i dag til Málaga, Alicante og Mallorca, hvorfor Las Palmas bliver den fjerde spanske Norwegian-destination. Herudover flyver Norwegian også til London-Gatwick og København fra den nordjyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger

Nye Norwegian-vinterruter fra Jylland

Norwegian skærer ned i det jyske marked

Norwegian lukker Aalborg-rute

 

x

Læs Også

Norwegian besvarer SAS-offensiv i Aarhus

Norwegian vil ikke stiltiende se til, at SAS vil flyve til Málaga og Palma de Mallorca fra Aarhus Lufthavn. Nu øger nordmændene med 1.100 sæder om ugen fra Aalborg Lufthavn.

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Rusland åbner igen sit luftrum for specifikke Norwegian-ruter til Asien, men generelt er der stadig lukket for de rød-hvide fly.

Fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer på 15 år

I løbet af 15 år er Norwegian vokset fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer årligt. Ifølge en luftfartsanalytiker har selskabet dog de seneste år gabt over for meget.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.