Norwegian Boeing 737-800 (Foto: Norwegian)

Norwegian indfører priority boarding

Norwegian har indført priority boarding på ruter fra fire norske lufthavne, og det er planen, at betalingsproduktet også skal udvides til selskabets danske ruter.

Norwegian var i sidste uge i fokus, da selskabets afslørede forventningerne om et gigantisk driftsunderskud på 2,6 milliarder norske kroner i første kvartal af 2018.

Dermed står det klart, at der er behov for hurtigst muligt at forbedre indtjeningen, og et af midlerne hertil er indførelsen af en ny tillægsydelse. I lighed med lavprisflyselskaber som Ryanair og Wizz Air vil Norwegian nemlig indføre priority boarding.

Det betyder kort og godt, at rejsende med Norwegian kan betale for at komme først ombord i flyet, så man blandt andet kan sikre sig plads til håndbagagen. Det koster fem euro (38 danske kroner) per passager per strækning at benytte sig af denne ydelse, der indtil videre er introduceret i Molde, Haugesund, Kristiansand og Ålesund.

“Vi tester i øjeblikket Priority Boarding i flere norske lufthavne. Derefter vil vi tage stilling til, om det er noget, vi skal tilbyde vores passagerer i andre lufthavne, herunder de danske også. Hvis det viser sig, at der er efterspørgsel på produktet, er det helt sandsynligt, at vi også vil tilbyde det til vores rejsende i og fra Danmark,” siger kommunikationschef Andreas Hjørnholm fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Mange gebyrer og tillægsydelser
Priority boarding føjer sig i rækken af tillægsydelser og gebyrer, der på sigt skal sikre en rentabel drift, når mange flybilletter sælges under produktionsprisen.

I dag opkræver Norwegian – på de såkaldte LowFare-billetter – betaling for indcheckning af bagage, reservation af sæde og ændring af billet. Hertil kommer betaling for af mad og drikke – også på de interkontinentale flyvninger.

Indcheckning af bagage koster eksempelvis mellem 80 og 560 kroner per strækning afhængig af rejserute og sæson. Ønsker passagererne at forhåndsreservere et sæde skal der betales mellem 75 og 200 kroner per strækning, hvis rejserne er inden for Europa, mens prisen er 250 kroner per strækning ved interkontinentale flyrejser.

Norwegian opkræver også et servicegebyr på 200 kroner, hvis den rejsende ønsker at ændre sin rejse, når det foregår i lufthavnen eller ved telefonisk kontakt til flyselskabet, ligesom der også skal kalkuleres med et ændringsgebyr på mellem 500 og 900 kroner udover prisforskellen mellem den nye billetpris og den oprindelige.

Paletten af tillægsydelser omfatter endvidere Fast Track-gebyr på 90 kroner samt kvittering på SMS mod betaling af 10 kroner.

Endelig kan der også opstå situationer, hvor Norwegian opkræver et gebyr for brug af betalings- og kreditkort Der kommer således et gebyr på 1,99 procent af den samlede købspris, hvis der benyttes et personligt kreditkort fra American Express eller Diners Club, mens betaling med et firmakreditkort koster tre procent af købsprisen.

 

Relaterede artikler:

Hentede 4,8 milliarder kroner fra gebyrer

Norwegian har fjernet brændstoftillæg

Norwegian har succes med tillægspriser