Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner (Foto: Eric Salard)

Norwegian må udsætte flere USA-ruter

Norwegian udsætter de planlagte ruter fra Madrid og Barcelona til Fort Lauderdale, da flyselskabet fortsat har problemer med motorerne på Dreamliner-flyene.

Fra den 31. oktober skulle Norwegian have fløjet fra Madrid Barajas til Fort Lauderdale/Miami og fra Barcelona El Prat til Fort Lauderdale, men flyselskabet bliver nødt til at udsætte ruterne.

Det meddeler Norwegian ifølge det spanske medie Europa Press. Ruten fra Madrid skulle være betjent med en Boeing 787-9 Dreamliner tre gange ugentligt – tirsdag, torsdag og lørdag – men opstarten er således udsat på ubestemt tid.

Udsættelsen sker angiveligt som konsekvens af de problemer, Norwegian har med sine Rolls-Royce-motorer på Boeing 787 Dreamliner-flyene. Ruteudsættelserne er besluttet for at kunne bevare den operative integritet af flyvningerne i Madrid og resten af Norwegians netværk, lyder meldingen ifølge det spanske medie.

De Norwegian-kunder, der nåede at købe billetter til de pågældende ruter fra Madrid og Barcelona til USA, vil gratis blive ombooket til andre ruter. De berørte vil således have mulighed for at blive tilsluttet via London Gatwick eller en af de skandinaviske hovedstæder på rejsen til USA.

Los Angeles-rute også udsat
Norwegian har allerede udsat en anden USA-rute tidligere i år. I maj meldte flyselskabet, at det måtte droppe opstart af en ny rute mellem Milano Malpensa og Los Angeles. Ruten skulle være indledt den 20. juni og have haft fire ugentlige flyvninger med en Boeing 787-9 Dreamliner. Ruten fra Milano til den amerikanske vestkyst er imidlertid udsat til sommeren 2019.

Udsættelsen af ruten fra Milano til Los Angeles skyldes også de føromtalte motorer på Dreamliner-flyene. Motorerne skal have ekstraordinære eftersyn af Rolls-Royce, og det besværliggør altså opstarten af de omtalte langdistanceruter til USA. Det er ganske enkelt nødvendigt at tage flyene ud af drift for at få dem tjekket efter kravene fra EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur.

Norwegians motorproblemer har tvunget selskabet til at wetlease fly i løbet af sommertrafikprogrammet, og det bliver ligeledes nødvendigt i vintertrafikprogrammet, som begynder sidst i oktober.

Fra den 28. oktober til den 10. januar næste år har Norwegian wetleaset tre langdistancefly for at supplere den pt. nedsatte Dreamliner-kapacitet. Flyene skal operere på ruterne fra London Gatwick til Fort Laudedale, fra Paris-Orly til New York-Newark. Også på ruten mellem Rom-Fiumicino og Newark vil Norwegian benytte et vikarfly.

 

Relaterede artikler:

Norwegian udsætter opstart af Los Angeles-rute

Norwegian udsætter USA-ruter

orwegian ramt af motorproblemer

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Norwegian fortsætter wetlease af langdistancefly