Boeing 737 MAX 8 i Oslo Lufthavn. (Foto: Norwegian)

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX

Fra sommertrafikprogrammets start opgiver Norwegian at betjene to USA-ruter med de nye MAX-fly og skærer ned på yderligere to østkystruter.

Den 15. juni sidste år debuterede Norwegian under stor opmærksomhed med nye ruter til den amerikanske østkyst fra lufthavne i Skotland, Irland og Nordirland.

Bemærkelsesværdigt var det, at destinationerne i USA var tre mindre lufthavne, henholdsvis Stewart International Airport (New York), Providence Airport (Rhode Island) samt Bradley International Airport i staten Connecticut. Det var også usædvanligt, at flyvningerne skulle gennemføres med de helt ny Boeing 737 MAX 8 mellemdistancefly.

Nu har Norwegian haft lejlighed til at evaluere på opstarten, og det kommer til at koste rutelukninger. Således opgiver Norwegian at flyve fra Edinburgh til Bradley International Airport fra sommertrafikprogrammets start den 25. marts. Her skulle der være fløjet tre gange om ugen.

De planlagte flyvninger fra Bergen til Providence bliver heller ikke til noget. Der var i tidtabellen planlagt to ugentlige flyvninger fra den norske vestkyst til lufthavnen i Rhode Island.

Skuffet lufthavn
I Bradley International Airport udtrykker man skuffelse over Norwegians beslutning om at stoppe så hurtigt.

“Det er ærgerligt, at vi på trods af en stærk business case for fortsat drift, har måttet konstatere, at eksterne faktorer indtil videre har revet tæppet væk under ruten bæredygtighed. Storbritanniens afrejseskat, som bliver pålagt passagerer, der rejser fra Edinburgh Airport, har indvirket på Norwegians forretningsmodel,” siger direktør Kevin Dillon fra Connecticut Airport Authority til den lokale TV-station WFSB.

Til gengæld for afviklingen af de to ruter til Providence og Bradley har Norwegian besluttet sig for at indsætte flere flyvninger til Providence fra Shannon, hvor der øges med to ugentlige afgange.

Rhode Island Airport Corporation oplyser, at Norwegian i den kommende sommer vil have 17 ugentlige flyvninger til lufthavnen mod 18 i den foregående sommer. Der flyves til den amerikanske lufthavn fra Belfast, Cork, Dublin, Edinburgh og Shannon.

 

Relaterede artikler:

WOW air presset væk af Norwegian

Første MAX-fly til Norwegian forsinket

Amerikansk lufthavn jubler over nye Norwegian-ruter

Norwegian-passagerer i bus til New York

Norwegian lancerer tre nye USA-destinationer

x

Læs Også

Kampagne stopper ikke indenrigs-blødning

På trods af en storstilet reklamekampagne til 10 millioner kroner strømmer passagererne i stor stil væk fra indenrigsflyene.

Islændinge lukker Grønlands-rute

Som led i en større sparerunde opgiver Air Iceland Connect sin rute til Grønlands største lufthavn. Selskabet har netop ansat grønlandsk salgsansvarlig.

Udfordringer med Norwegian i easyJet-platform

It-problemer spænder på femte måned ben for Norwegian og easyJets feeder-samarbejde.

Hentede 4,8 milliarder kroner fra gebyrer

Norwegian fik i 2017 en indtægt på 4,8 milliarder norske kroner fra gebyrer og tillægsydelser, og målet er at nå op på 20 procent af omsætningen.

CRJ1000 flyver nu i SAS-farver

SAS har for få dage siden indsat en 100-sæders Bombardier CRJ1000 på selskabets europæiske rutenet. Flyet opereres af et spansk flyselskab.

Mulig bombe under Norwegian-regnskab

Finanstilsynet i Norge er ikke enig i, at Norwegian kan opskrive værdien af aktierne i Bank Norwegian, og derfor kan regnskabet være næsten to milliarder norske kroner ringere.