Norwegian-fly i Billund Lufthavn. (Foto: Henrik Meisel, BLL)

Norwegian overvejer jyske udenrigsruter

Norwegian har netop præsenteret selskabets vintertrafikprogram, men indtil videre mangler der tre jyske ruter, som var med i programmet sidste vinter.

Den 11. juni lagde Norwegian den sidste hånd på det kommende vintertrafikprogram, der løber fra den 28. oktober og frem til den 30. marts næste år.

Som sædvanligt gør selskabet en dyd ud af at fortælle, hvilke nyheder og ruteudvidelser, der er med i trafikprogrammet, mens der ikke sættes fokus på de ruter, der af en eller anden årsag må lade livet.

I øjeblikket er der flere ruter, der er på observationslisten. Der er blandt andet tale om ruten fra Aalborg Lufthavn til London-Gatwick, som Norwegian har betjent siden 30. marts 2009. Som det ser ud lige nu, flyver Norwegian foreløbigt sidste gang fra Aalborg til London den 25. oktober, men forventningen er, at ruten er tilbage i sommertrafikprogrammet fra slutningen af marts 2019.

Årsagen til den forventede sæsonlukning er, at Norwegian mangler slots (start- og landingstilladelser, red.) til den fortsatte ekspansion i den britiske storlufthavn, og derfor kan det blive nødvendigt at flytte slottiderne fra de tre ugentlige Aalborg-flyvninger over på andre ruter.

Ingen Spanien-ruter fra Billund
Også i Billund Lufthavn kan der være udsigt til færre Norwegian-ruter i vinterhalvåret. I vintertrafikprogrammet 2017/18 var der én ugentlig afgang til Alicante og op til to ugentlige afgange til Barcelona fra den 20. januar. Men disse ruter er endnu ikke at finde i vintertrafikprogrammet 2018/19, hvorfor Billund må nøjes med den tilbageværende rute til Oslo.

“Vi arbejder stadig på de tre nævnte ruter i forhold til vintertrafikprogrammet,” siger Andreas Hjørnholm, kommunikationschef for Norwegian i Danmark.

Udover de tre jyske udenrigsruter, hvis fremtid principielt stadig ikke er afklaret i den kommende vintersæson, lukker Norwegian ned for ruten mellem København og Zagreb i vinterhalvåret, ligesom ruten til Las Vegas også har måttet lade livet.

Til gengæld vil Norwegian øget kapaciteten på 11 ruter i vintersæsonen. Det drejer sig om ruterne fra København til Las Palmas, Tenerife, Alicante, Málaga, Palma, Nice, Krakow, Funchal (Madeira), Tel Aviv, Budapest og Málaga. Desuden fortsætter tre sommerruter ind i vinteren; henholdsvis Larnaca (Cypern), Athen og Catania. Fra Aalborg øges kapaciteten til Málaga fra to til fem ugentlige afgange. Samtidig fortsætter de to eksisterende ugentlige afgange til Palma de Mallorca ind i vinterprogrammet.

 

Relaterede artikler:

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

750.000 Norwegian-passagerer i Billund