Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Norwegian-regnskab: ‘Små glimt af sollys’

Der er stadig meget arbejde, der skal gøres før at Norwegian begynder at tjene penge igen. Men der er positive takter i kvartalsregnskabet, mener analytiker.

Med et resultat på 300 millioner norske kroner for andet kvartal af 2018 overraskede Norwegian tilsyneladende de mange skandinaviske finansanalytikere, der havde ventet et underskud på omkring en halv milliard norske kroner.

Således også aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

“I forhold til forventningerne om et underskud på en halv milliard norske kroner, så overrasker selskabet positivt. Det er dog primært en række engangsposter, der trækker op, så der leveres ikke eksorbitant meget bedre,” siger Jacob Pedersen til CHECK-IN.dk.

Alligevel kan Sydbank-analytikeren se små tegn på, at de indsatser, der er gjort, begynder at virke.

“Det er lang tid siden, at vi har set indikationer af, at potentialet i denne forretningsmodel kan løftes. Det står trods alt ikke så alvorligt til, som frygtet, og det er lykkedes Norwegian at få noget ud af den øgede volumen,” konstaterer Jacob Pedersen.

‘Små glimt af sollys’
Men på trods af det beskedne overskud er aktieanalysechefen ikke imponeret. Han mener, at Norwegian skal kunne levere en meget bedre indtjening, end det har været tilfældet i andet kvartal.

“Der venter mange udfordringer forude. De rejsende vil undvære den ekstra sommerferie sydpå, og brændstofregningen stiger med en milliard om året. Der er meget modvind for Norwegian og meget arbejde, der skal skal gøres. Det er et selskab, der skal arbejde hårdt for at blive profitabelt,” understreger Sydbank-analytikeren.

I 2019 vil Norwegian sætte væksttempoet ned, hvilket Jacob Pedersen mener er sundt for selskabet, og han vurderer samtidig, at selskabet muligvis kan komme til at tjene penge i løbet af en seks måneders periode, hvis de positive takter fortsætter. Men samtidig maner han til besindighed, da de underliggende faktorer i regnskabet stadig ikke peger i den rigtige retning.

“Underliggende er det et svagt resultat, men der er små glimt af sollys.”

 

Relaterede artikler:

Ekstraordinære indtægter trak Norwegian i plus

IAG kan udnytte uforløst potentiale i Norwegian

Norwegian overvejer salg af loyalitetsprogram