Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Jørgen Syversen | Creative Commons)

Norwegian udsætter opstart af Los Angeles-rute

Den 20. juni skulle Norwegian have startet en rute fra en europæisk storby til Los Angeles med fire ugentlige afgange. Opstarten er nu udsat til 2019.

Norwegian har de tidligere år haft relativt store udfordringer med flykapacitet om sommeren. Det er også tilfældet i denne sommer, men denne gang er det norske lavprisflyselskab ikke selv skyld i problemerne.

Onsdag den 20. juni skulle Norwegian have åbnet en ny interkontinental rute mellem Milano-Malpensa og Los Angeles. Ruten, der skulle opereres fire gange ugentligt med Boeing 787-9 Dreamliner, blev lanceret og sat til salg den 14. december sidste år, men nu er opstarten i første omgang blevet udsat til sommeren 2019.

Det er de ekstraordinære eftersyn af Rolls Royce-motorerne på Dreamliner-flyene, der har sat en kæp i hjulet for Norwegians langdistancesatsning fra den norditalienske lufthavn. I lighed med andre flyselskaber, der benytter samme type motorer, er det nødvendigt i en periode at tage flyene ud af drift for at gennemføre det eftersyn, der er krævet fra EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur.

“Det er endnu ikke besluttet, hvornår opstarten skal finde sted.  Det er den ekstraordinære inspektion af visse af Rolls Royce-motorerne på Dreamliner-flyene, som vi ligesom de andre selskaber med denne flytype er pålagt, der betyder, at vi er nødt til at justere vores flyveplaner. Vi er skuffede over Rolls Royce og Boeing, fordi vi og vores passagerer havde forventet, at man med helt nye fly skulle kunne flyve som planlagt,” siger kommunikationschef Andreas Hjørnholm fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Vikarfly i Rom og Paris
Det er ikke alene den nye rute til Los Angeles, der bliver ramt af motorproblemerne med langdistanceflyene. Norwegian har netop wetleaset en Boeing 777-200ER fra spanske Privilege Style til at gennemføre flyvningerne fra Rom-Fiumicino til Newark International Airport i perioden fra den 22. maj til 14. september.

Herudover har Norwegian tidligere meddelt, at portugisiske EuroAtlantic Airways skal betjene ruten fra Paris-Orly til Newark fra den 16. april til den 14. september. Ruten skal opereres med en Boeing 777-200ER og er samtidig blevet reduceret fra syv til seks ugentlige afgange i denne periode.

Tidligere på foråret måtte Norwegian fra den 1. marts til den 30. april benytte den portugisiske ACMI- og wetleaseoperatør på en af selskabets to daglige afgange mellem London Gatiwck Airport og New York-.JFK. I dette tilfælde var det fly af typen Airbus A330-200, der blev benyttet.

 

Relaterede artikler:

20 år gammel Boeing B777 på Norwegian-rute

Norwegian ramt af motorproblemer

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly