Ny kommerciel direktør i CPH

Københavns Lufthavn henter it-direktør ind på posten som kommerciel direktør. Et job der blev ledigt, da Carsten Nørland forlod CPH tidligere i år.

Københavns Lufthavn har hentet sin nye kommercielle direktør uden for luftfartsbranchen. Valget er nemlig faldet på 45-årige Peter Krogsgaard, der kommer fra en stilling som Managing Director for it-virksomheden Fujitsu i Danmark og Norge.

Peter Krogsgaard tiltræder 1. september og afløser Carsten Nørland, der forlod lufthavnen i slutningen af marts for at blive direktør for bryggerikoncernen Royal Unibrew.

I forbindelse med ansættelsen skiftes stillingsbetegnelsen fra salgs- og markedsdirektør til kommerciel direktør. Arbejdsopgaverne er dog de samme som dem Carsten Nørland varetog.

Stærke resultater
Peter Krogsgaard får således ansvaret for salg og markedsføring af såvel lufthavnens kommercielle forretning som af den aeronautiske afdeling. Både butikker, restauranter og ruteudvikling er således under den kommercielle direktørs vinger.

”Vi følger en klar vækststrategi, der skal udbygge vores position som Nordeuropas foretrukne hub. Attraktive tilbud til flyselskaber og rejsende, samt forsat udvikling af e-commerceer afgørende i konkurrencen med andre europæiske lufthavne. Jeg glæder mig til samarbejdet med Peter Krogsgaard, og jeg er sikker på, at han kan bringe os videre på den strategiske rejse, der allerede er godt begyndt. Peter har en lang række af stærke resultater bag sig,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye.

”CPH spiller en afgørende rolle for hele Danmark, og er en virksomhed som mange danskere, med rette, er stolte over. Jeg glæder mig til at blive en del af lederteamet og være med til at udvikle CPH med ekstraordinære kundeoplevelser og stærk kommerciel succes,” siger Peter Krogsgaard.

De seneste 15 år har Peter Krogsgaard haft en række ledelsesposter i forskellige virksomheder indenfor it- og telekommunikationsområdet, herunder Fujitsu, Teliasonera, HI3G, Nokia og Orange. Han har en MBA Executive fra AVT Business School.

x

Læs Også

De 20 største lufthavne i Norden i 2017

Der var i 2017 kun tre danske lufthavne på top20-listen over de største nordiske lufthavne, der er domineret af svenskerne og nordmændene.

Syddanske lufthavne årets højdespringere

Tre lufthavne i Region Syddanmark havde den største relative passagervækst blandt de danske lufthavne i 2017, mens en fjerde syddansk lufthavn blev nummer chok.

SAS mister terræn i CPH

Kun godt hver tredje CPH-passager rejste sidste år med SAS. Til gengæld bliver Norwegian og Ryanair stadig større i Københavns Lufthavn.

134.546 flere passagerer i CPH i 2017

Københavns Lufthavn havde i 2017 en passagervækst på blot 0,5 procent, hvilket bragte det årlige antal passagerer op på 29,2 millioner.

Direktør forlader Københavns Lufthavn

Kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen stopper i Københavns Lufthavn ved udgangen af januar måned.

Disse ruter får opstartsrabat i CPH

I alt 21 ruter bliver i øjeblikket understøttet af opstartsrabatter i Københavns Lufthavn. Ryanair står alene for en tredjedel af de 21 ruter.