Amsterdam Schiphol Airport (Foto: LNVL Air Traffic Control the Netherlands)

Ny rekord for Amsterdams lufthavn

Trafiktallene for Amsterdam Airport Schiphol i januar viser igen betydelig vækst for Hollands store internationale lufthavn.

I den første måned af 2018 havde Amsterdam Airport Schiphol 4,9 millioner passagerer, der rejste til, fra eller via Hollands store internationale lufthavn. Det svarer til en vækst på 7,6 procent i forhold til januar sidste år.

Det samlede antal flytrafikbevægelser i lufthavnen steg med 4,1 procent og der var et lidt større fremgang i antallet af passagerer, som startede eller sluttede deres rejse i Schliphol (8,0 procent), end det antal passagerer, der benyttede lufthavnen til transfer (7,2 procent).

Med denne passagerudvikling var Schiphol-lufthavnen i januar Europas fjerdestørste kun overgået af London Heathrow Airport, Paris-Charles de Gaulle og Istanbul-Atatürk.

Stor vækst til Østeuropa
I januar faldt antallet af cargoflyvninger med en nedgang på 7,2 procent af rene fragtfly i forhold til januar sidste år. På grund af en højere gennemsnitlig load factor, blev nedgangen i cargo volumen reduceret til 1,6 procent.

Mere end 3,3 millioner passagerer rejste inden for Europa – en fremgang på 8.6 procent. Passagertallet til Østeuropa havde den højeste procentuelle vækst med Slovenien, Bulgarien og Serbien som de førende destinationer.

De allerede populære destinationer i Polen, Finland og Tyrkiet havde en passagervækst på 20 procent.

Yderligere var der 1,6 millioner interkontinentale passagerer i januar, hvilket var 5,8 procent flere end i den samme periode sidste år.

 

Relaterede artikler:

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Amsterdam-Schiphol afviser brist i sikkerhed

Schiphol bygger ’grøn’ mini-terminal

x

Læs Også

135 isbjørne på landingsbanerne i Schiphol

I den hollandske lufthavn Amsterdam Schiphol uddanner man almindeligt kontorpersonale til at køre snerydningskøretøjer om vinteren. Og de bliver på vinterlig vis kaldt isbjørne.

De 20 største europæiske lufthavne i 2017

Der var i 2017 passagerfremgang i 19 ud af de 20 største lufthavne i Europa, og i den nederste halvdel af listen, er der sket flere rokeringer.

Danske KLM-ruter hårdt ramt af stormaflysninger

KLM aflyser onsdag aften og torsdag samlet 110 flyvninger, og 22 af disse er til og fra tre danske lufthavne, hvilket vil berøre omkring 2.000 passagerer.

Skyteam-slots i Schiphol til Norwegian

Norwegian har via EU-Kommissionen sikret sig start- og landingstilladelser til en New York-rute fra Amsterdam Schiphol-lufthavnen.

Næsten 70 millioner passagerer i Schiphol

Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam kom ud af 2017 med en passagervækst på hele 7,7 procent, hvormed positionen som tredjestørste lufthavn i Europa fastholdes.

KLM opgiver at genstarte Kasakhstan-rute

For at optimere sit rutenetværk lukker KLM permanent sin trekantsrute mellem Amsterdam og Kasakhstan-byerne Almaty og Astana, der blev vinterlukket sidste år.