Primera Air - Boeing 737-800.

Ny rute fra Aalborg til Málaga

Norwegian får konkurrence, når Primera Air den 13. maj næste år åbner en rute fra Aalborg til Málaga.

Charterflyselskabet Primera Air bevæger sig i stigende grad ind i markedet for ruteflyvning. For nylig kunne selskabet annoncere fem nye ruter fra Billund, og nu er turen kommet til Aalborg Lufthavn.

I første omgang vil Primera Air tilbyde en rute til Málaga. Ruten åbner fredag den 13. maj, hvor der flyves fra Aalborg kl. 16.45 på rutenummer PF541 med ankomst i Málaga kl. 20.30. Fra Málaga flyves der kl. 11.40 med ankomst il Aalborg kl. 15.15.

En ganske perfekt tidtabel for en flyvning til den spanske solskinskyst. Der er tale om en sæsonrute, hvor sidste flyvning finder sted den 21. oktober. Der flyves med Boeing 737-700 fly med plads til 148 passagerer.

“Aalborg er en vigtig lufthavn i forhold til vores rejser fra Danmark, som vi anser for at være vores hjemmemarked. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde vores passagerer fra Aalborg Lufthavn en direkte rute til Málaga i 2016,“ siger Anastasija Visnakova, der er Vice President Commercial hos Primera Air.

Primera billigere end Norwegian
Med den nye rute får Norwegian konkurrence, idet det norske lavprisflyselskab hidtil har været alene på ruten til Málaga siden Cimber Sterlings konkurs i 2012.

Norwegian flyver i sommerhalvåret to gange om ugen. Hver søndag flyves kl. 06.05 fra Aalborg med fly fra den danske base i København.

Torsdag flyves der med det irske flyselskab Norwegian Air International fra basen i Málaga med afgang fra Málaga kl. 16.25 med ankomst i Aalborg kl. 20.00. Returrejsen fra Aalborg til Málaga finder sted kl. 20.40 med ankomst i Málaga International Airport et kvarter efter midnat.

Hos Norwegian koster en enkeltbillet til Málaga den 12. maj 849 kroner, mens prisen søndag den 14. maj er på 1.642. kroner. Primera Air tilbyder en enkeltbillet til ´Málaga den 13. maj til 695 kroner. Umiddelbart er Primera Air i øjeblikket billigst og med den bedste tidtabel, men prisbilledet kan ændre sig, når Primera Air får solgt ind på den nye rute.

x

Læs Også

Norwegian besvarer SAS-offensiv i Aarhus

Norwegian vil ikke stiltiende se til, at SAS vil flyve til Málaga og Palma de Mallorca fra Aarhus Lufthavn. Nu øger nordmændene med 1.100 sæder om ugen fra Aalborg Lufthavn.

Norwegian afviser snyd med IP-adresser

Der er mange myter om prissætning af flybilletter, og hos Norwegian afviser man, at kundernes IP-adresser benyttes til individuelt at differentiere billetpriserne.

Primera Air har øje på flere destinationer i Nordamerika

Endnu inden Primera Air har åbnet sine første nordamerikanske ruter har selskabet blikket rettet mod nye ruter og nye kontinenter.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Rusland åbner igen sit luftrum for specifikke Norwegian-ruter til Asien, men generelt er der stadig lukket for de rød-hvide fly.

Fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer på 15 år

I løbet af 15 år er Norwegian vokset fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer årligt. Ifølge en luftfartsanalytiker har selskabet dog de seneste år gabt over for meget.