Etihad-Airways-340-500. Foto: Etihad Airways.

Nyt liv til pensionerede Airbus A340

Det britiske flyselskab European Aviation (EA) har indgået en aftale med Etihad Airways om at købe 10 af det mellemøstlige selskabs pensionerede A340-fly.

European Aviation, der er hjemmehørende i Bournemouth på Englands sydkyst, er involveret i en lang række aktiviteter inden for luftfart, herunder teknisk support, kabineindretning, samt salg og leasing af fly.

Nu har selskabet købt syv Airbus A340-600 og tre A340-500 fra Etihad, der har haft dem stående i Teruel i Spanien, siden de sidste år blev pensioneret af det mellemøstlige flyselskab.

To af flyene er allerede kommet til EAs base i Bournemouth; det tredje kommer til marts og resten i årets løb.

Alternativ udnyttelse
Selv om den fire-motorede A340 på grund af stigende brændstofpriser hurtigt er ved at forsvinde fra de fleste flyselskaber, hvor de stort set alle bliver erstattet af de langt mere økonomiske to-motorede og mere moderne langdistancefly, siger administrerende direktør Trevor Whetter fra European Aviation til ATW: “Vi har planer om at få flyene på vingerne igen og regner med, at de alle igen kommer i drift”.

Trevor Whetter fortæller, at to af flyene er i færd med at blive konverteret til såkaldt ’executive layouts’, hvilket typisk betyder indretning med 100 business class sæder, der kan konverteres til senge.

Populære blandt organisationer
”Denne konfiguration er populær blandt visse organisationer, som for eksempel nogle af de førende fodboldklubber eller private rejseklubber, som arrangerer rejser Jorden rundt. Nogle krydstogtrederier benytter ligeledes denne type fly, til at transportere passagerer til og fra starthavnene”, beretter Trevor Whetter.

Alternativt mener han, at flyene kan benyttes at sekundære flyselskaber, der har behov for at blive opgraderet og derfor har brug for øget kapacitet.

De 10 fly er blevet usædvanlig flot vedligeholdte og er allerede nu udrustet med top-klasse interiør. De er alle bygget i årene 2008-2009, hvilket giver dem mange gode år endnu.

 

Relaterede artikler:

Finnair sender Airbus A340 på pension

Koncernchef forlader Etihad-gruppen

 

x

Læs Også

Vil fremme udenlandske investeringer i EU-flyselskaber

EU-Kommissionen vil med klarere retningslinjer gøre det lettere for EU-flyselskaber at tiltrække investeringer fra tredjelande.

Airberlin beder om hjælp fra delstater

Efter at frasalget af NIKI er gået i vasken, beder airberlin nu to tyske delstater overveje, om de vil stille med lånegarantier.

Etihad og TUI opgiver fælles flyselskab

Et nyt østrigsk flyselskab baseret på 62 fly fra NIKI, TUIfly og airberlin får ikke luft under vingerne.

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Airberlin har akut brug for en partner, siger det tyske flyselskabs topchef, der peger på Lufthansa, som en af meget få mulige partnere.

Lufthansa vil overtage gældfrit airberlin

Lufthansa er parat til at hjælpe Etihad Airways af med kriseramte airberlin. En gæld på ni mia. kroner i airberlin må Etihad dog selv tage sig af.

Alitalia sat under administration

En særlig kommissær har fået 180 dage til at få ryddet op i Alitalia. Imens stiller den italienske regering med milliardlån til at sikre driften.