Athens International Airport. (Foto: AIA)

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Fra næste sommer vil endnu et flyselskab operere på ruten mellem København og Athen, således at der bliver op til 22 ugentlige afgange.

Det er atter blevet populært at flyve til den græske hovedstad, som samtidig kan være udgangspunkt til en sejtur videre til en af de mange øer i det græske øhav. I denne sommer har der været tre flyselskaber på ruten mellem København og Athen, og næste år kommer endnu et flyselskab til.

Det er dansk-lettiske Primera Air, der vil forsøge sig med en ugentlig flyvning fra 22. maj til 9. oktober 2018. Selskabet vil flyve hver tirsdag og benytte Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer.

Selskabet får en fordel af at være tidligt ude af fjerene, idet afgangen kl. 06.30 fra København vil være dagens første, da SAS sender sit morgenfly afsted mod Athen to timer senere, kl. 08.30.

Udover SAS, der flyver to gange dagligt i højsæsonen, betjener græske Aegean Airlines og Norwegian også ruten med henholdsvis fire og tre ugentlige afgange. Hvis disse selskaber holder samme tidtabel i 2018, vil der i højsæsonen være 22 ugentlige flyvninger hver vej på ruten fra København til Athen.

Igennem de senere år har der været 200.000 årlige passagerer mellem København og Athen, og i årets første halvår af 2017 var der 86.953 passagerer på ruten mod blot 76.210 sidste år i samme periode. Det svarer til en fremgang på ikke mindre end 14 procent.

Ruter til de græske øer
Primera Air annoncerede for nylig også en ugentlig afgang fra Billund til Athen fra den 23. maj til den 10. oktober 2018. Næste sommer bliver der også to ugentlige flyvninger fra København til Kreta (Chania) samt en ugentlig afgang til Rhodos.

På de nævnte afgange har charterarrangører på forhånd købt et antal sæder, mens resten sælges i løs vægt via selskabets hjemmeside eller gennem rejsebureauer.

Primera Air flyver også til de græske øer på vegne af charterarrangørerne, men disse flyvninger opereres ikke som ruteflyvninger, da de pågældende charterarrangører har købt samtlige sæder i flyet, således at der ikke bliver tilbudt de såkaldte flight only-billetter. Det er blandt andet tilfældet med de nye flyvninger til Kos fra København og Billund, der starter den 17. maj næste år.

 

Relaterede artikler:

Billund får Athen-rute

Her rejser danskerne hen

Græsk Star Alliance-selskab øger til CPH

Græsk Star-medlem starter CPH-rute

Græsk krise rammer Athen-ruter

x

Læs Også

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Ny Nordica-rute til København

Det estiske flyselskab Nordica, der i forvejen flyver for SAS, åbner næste forår den tredje direkte rute til Københavns Lufthavn.

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

Dansk-lettiske Primera Air har brug for yderligere to Boieng 737 MAX 9-fly i en særlig langdistance-udgave til sin planlagte ekspansion.

SAS-fly skal lande på taxivej

Hovedbanen i Thessaloniki Makedonia-lufthavnen er midlertidigt lukket, og derfor skal flyene lande på en taxivej. EasyJet afviser at sikkerhedsmæssige årsager, men SAS gennemfører.

SAS i kraftig reduktion på Miami-rute

SAS lagde ud med daglige flyvninger fra Skandinavien til Miami, men i den kommende sommer flyves der kun tre gange om ugen.