Passagerer vælger flymaden fra og spiser i lufthavnen

Ventetid i lufthavne er uundgåelig, og flere og flere vælger at udnytte ventetiden til at spise i lufthavnen, mens flymaden vælges fra. Det viser en ny undersøgelse. Blot to procent køber et måltid ombord på flyet, mens over halvdelen spiser i en af lufthavnens restauranter.

Om man blot er til en hurtig kop kaffe på en af lufthavnens kaffebarer, noget at drikke hos Joe & The Juice,burgere fra fastfoodkæder som McDonalds og Burger King, eller gourmetoplevelser hos Caviar House & Prunier Seafood Bar, så kan man få tørsten slukket og sulten stillet i Københavns Lufthavn.

Samtidig åbner lufthavnen to nye restauranter i år i skikkelse af bøfhuset MASH og gourmetrestauranten Le Sommelier, derlancerer en såkaldt Bar og Bistro foruden to delis under navnet Food Market and More. Her kan passagererne købe supper, sandwiches, salater og kager til at tage med.

Og udviklingen går i retning af større udvalg og flere gourmetoplevelser i verdens lufthavne, hvor adskillige kendte kokke og gourmetrestauranter i de senere år har åbnet afdelinger for at tiltrække købedygtige flypassagerer, der vil forene den uundgåelige ventetid med et godt måltid.

Et godt eksempel er Top Air restauranten iStuttgart Airport, derrent faktisk er blevet tildelt en af de eftertragtede stjerner i Michelinguiden.

Flere vil spise i lufthavnen
Årsagen er blandt andet lavprisflyselskabernes billige billetter, derhar skrællet størstedelen af den tidligere ekstra service bort. Dermed har de traditionelle netværkselskaber også været nødt til at tage sig betalt for blandt andet måltidernepå de korte flyvninger på de den blligste klasse.

Derfor skal man i mange tilfælde betale, hvis man ønske at spise ombord på et fly, hvad enten det er et rutefly eller et charterfly på vej til sydens sol.

Og når måltiderne koster penge på Economy Class eller hos lavprisflyselskaberne, er der færre og færre, der spiser i flyene og flere og flere, der vælger at spise i lufthavnen inden flyafgang.

Denne udvikling underbygges af en ny undersøgelse foretaget af GO Airport Express fraChicago, derviser, at blot 2 procent af rejsende køber et måltid mad ombord på flyet.

Undersøgelsen blev foretaget blandt over 400 amerikanske rejsende og hele 26 procent bruger overhovedet ikke penge på mad undervejs på rejsen. De spiser hjemmefra og venter så indtil de er fremme.

“De rejsende udnytter ventetider ved at benytte lufthavnenes restauranter og spistesteder,“ siger John McCarthy, der er direktør for GO Airport Express.til Travel Daily News.

Omkring 55 procent af de adspurgte spiste efter de var kommet gennem security.

Otte procent medbragte deres egen mad, mens andre 4 procent købte mad med, som de kunne spise ombord.