Airbus A319-fly fra Cobalt Air. Foto: Aero Pixels / Wikimedia Commons.

Planer om CPH-rute til middelhavsø

Et halvandet år gammelt cypriotisk flyselskab har planer om at konkurrere med Norwegian mellem CPH og Larnaca.

Solhungrende danskere med lyst til at besøge middelhavsøen Cypern får nu sandsynligvis endnu bedre mulighed for at gøre noget ved det. Samtidig får endnu et udenlandsk flyselskab sin debut i Københavns Lufthavn i 2018.

Det cypriotiske flyselskab Cobalt Air har nemlig søgt om landingstilladelser i Københavns Lufthavn to dage om ugen i sommersæsonen 2018 med første flyvning den 27. marts. Med tilladelserne i hånden kan selskabet flyve tirsdag og fredag mellem Larnaca på Cypern og Københavns Lufthavn på Amager. Det oplyser Airport Coordination Denmark til CHECK-IN.dk.

I dag flyver Norwegian mellem København og Larnaca i sommersæsonen, mens Danish Air Transport, Jet Time, TUIfly Nordic og Thomas Cook Airlines Scandinavia flyver charterturister på samme rute.

Væk fra lavpris-tilgang
Cobalt Air gik i luften den 7. juli sidste år og opererer i dag to Airbus A319 og fire Airbus A320-fly på ruter fra Larnaca til i alt 19 destinationer i 12 lande i Europa og Mellemøsten.

Kinesiske investorer står bag Cobalt Air, der tidligere har annonceret planer om at anskaffe to Airbus A330-200 langdistancefly og åbne ruter til Kina, Sydafrika og USA i efteråret 2018. I Danmark er Cobalt Air repræsenteret af APG.

Cobalt Air arbejder med en plan om at flytte sig væk fra sin oprindelige lavpris-tilgang og blive mere et ”full service”-selskab. Det skal blandt andet ske ved at udstyre flyene med trådløst internet.

Ikke eneste nye selskab
Cobalt Air så dagens lys omkring halvandet år efter at Cyprus Airways gik konkurs og står i dag for knap 10 procent af trafikken i Larnacas lufthavn. Selskabet vokser gevaldigt og nyder godt af at det græske flyselskab Aegean Airlines har droslet ned på Cypern. Det græske Star Alliance-medlem skruede ellers op for sin tilstedeværelse på øen efter netop Cyprus Airways’ konkurs.

Tidligere i år gik det nye selskab Charlie Airlines i luften under navnet Cyprus Airways, som selskabet har vundet retten til at genbruge. Selskabet har indtil videre ét fly.

Cobalt Air bliver ikke det eneste nye flyselskab i Københavns Lufthavn i 2018. Asfalten på Amager får også besøg af fly fra blandt andre Cathay Pacific Airways fra Hong Kong og russiske S7 Airlines.

 

Relaterede artikler:

Cobalt vil opbygge nyt hub i Sydeuropa

Nyt cypriotisk lavprisflyselskab på vej

Nyt selskab vil erstatte Cyprus Airways