Private lejer store jetfly på nettet

Air Alsie har i samarbejde med syv store europæiske operatører af corporate jets lavet en portal, hvor man kan leje et stort privatfly døgnet rundt.

Luftfarten består af mange alliancer. De store ruteflyselskaber er organiseret i tre store globale alliancer, og nu har den mere seriøse del af businessjet-operatørerne fra Europa organiseret sig i en alliance, der har fået navnet AirClub.

AirClub rummer otte førende business-jet operatører, hvor danske Air Alsie er en af de bærende kræfter i alliancen, der så dagens lys i Genève tilbage i efteråret 2012.

Udover Air Alsie indgår flyselskaber med baser i Antwerpen, Baden-Baden, Genève, Hamborg, Linz, London og Paris. De otte flyselskaber beskæftiger tilsammen over 1.200 ansatte og har 127 fly, der sidste år transporterede i underkanten af en halv mio. passagerer på eksklusive flyvninger.

Det mindste fly, der kan lejes er et Beechcraft King Air 200 turobprop-fly til otte passagerer, mens et Airbus ACJ320 og et Boeing 757 VIP ligger i den modsatte ende af skalaen.

Lejede privatfly til en kvart million kroner
Oprindeligt blev samarbejdet mellem de otte flyselskaber etableret med henblik på at styrke indkøbsmulighederne samt sikre operationelle aftaler, således at man kunne hjælpe hinanden, når man manglede fly.

For få måneder siden blev samarbejdet udvidet til at omfatte en fælles salgsplatform, der er etableret på en bookingportal under navnet airclub.aero. Her kan man indtaste sit aktuelle behov for en flyvning, hvorefter det er muligt at få oplyst en pris med det samme baseret på en søgning på ledig kapacitet blandt de medvirkende flyselskaber. Accepteres prisen skal det aktuelle flyselskab bekræfte pris og flyvning inden for 24 timer.

Air Alsie fortæller, at man allerede har haft den første privatkunde, der indtastede sit kreditkort og bestilte en flyvning indenfor Europa med et Falcon 2000 jetfly. Regningen lød på ca. 250.000 koner.

“Vi er i gang med at overveje, hvordan vi skal markedsføre løsningen, da vi ønsker at tage hensyn til flymæglerne, der stadig er den foretrukne distributionskanal,“ forklarer Tom Carstensen, der er chartersalgschef hos Air Alsie i Sønderborg.

Air Alsie overvejer blandt andet sammen med partnerne i AirClub at sælge et særligt “jetcard“, der kan give adgang til at købe et bestemt antal timer på de op imod 130 fly på tværs af alliancen.

Billund til Stuttgart for 1,4 mio. kroner
Markedet for de eksklusive corporate jets er præget af diskretion. Det hænger sammen med, at der på kundelisten står regeringer, internationale organisationer, topledelser, kendisser samt rigmænd fra alle dele af verden.

Rejsende, der ikke ønsker at skilte med deres rejsevaner og som helst foretrækker, at der ikke er for mange nysgerrige blikke.

Det siger også sig selv, at tegnebogen skal være i orden, når man vil leje et af de mange eksklusive fly i databasen. På en tilfældigt valgt søgning fra Billund til Stuttgart sidst i marts måned er billigste fly til 10 personer en Falcon 2000-jet til en pris af 108.000 kroner. Det er også muligt at leje en Airbus A320 Corporate Jet, men her vil prisen til gengæld være 1.380.000 kroner. Til gengæld er der også plads til 26 passagerer.

Air Alsie oplyser, at betaling for en flyvning foregår med enten internationale VISA eller MasterCard kreditkort.