Qatar Airways åbner ny rute til Norden

Fra efteråret vil Qatar Airways åbne sin fjerde rute til Norden, når Doha-flyselskabet indtager den finske hovedstad.

Fremadstormende Qatar Airways er allerede solidt etableret i Norden med ruter til København, Oslo og Stockholm. Den 10. oktober udvides rutenettet, når selskabet begynder at flyve fra Doha til Helsinki Lufthavn.

Dermed bliver det muligt for finske passagerer at rejse med Qatar Airways til destinationer i Mellemøsten, Afrika, Asien og Australien via det store trafikknudepunkt i Doha.

“Der har været stor efterspørgsel efter fly fra Helsinki. Det er ni år siden, at vi begyndte at flyve til Norden, og det er et vigtigt marked for Qatar Airways globalt. Afgangene fra Helsinki gør, at regionen vokser og åbner op for endnu flere nordiske turist- og forretningsmuligheder i vores globale netværk. Desuden får medlemmer af Oneworld-alliancen adgang til yderligere et hub,” siger Christian Deresjö, der er ansvarlig for Qatar Airways i Norden og Baltikum.

Ruten bliver i første omgang etableret med et mellemdistancefly af typen Airbus A320-200 med plads til 144 passagerer på to serviceklasser fordelt med 12 på Business Class og 132 i Economy Class. Der flyves tre gange om ugen fra Helsinki kl. 10.55 og fire gange ugentligt kl. 17.45, således at der rammes to forskellige trafikbølger i New Doha International Airport.

Konkurrence til Finnair
At Qatar Airways etablerer sig i Helsinki er ikke godt nyt for Finnair, der sammen med Doha-selskabet er medlem af Oneworld-alliancen.

Qatar Airways er kendt for at trække trafik til Asien og Australien via Doha, og netop til disse geografiske områder driver Finnair en lukrativ nichetrafik. Men Finnair bliver tilsyneladende tilskuer til endnu en magtdemonstration fra et af verdens mest ekspansive flyselskaber.

“Qatar Airways er stolte over at kunne binde verden sammen og vigtigst af alt at kunne tilbyde vores kunder effektive og bekvemme flyforbindelser. Vi ser frem til at udvide vores netværk og byde nye passagerer velkommen til Qatar Airways,” siger den magtfulde koncernchef Akbar Al Baker fra Qatar Airways.

Udover ruten til Helsinki har Qatar Airways netop annonceret nye ruter til Pisa, Sarajevo, Windhoek, Krabi, Seychellerne samt til Auckland, hvilket bliver verdens længste nonstop-rute. Herudover er der også planer om ruter til Marrakech, Skopje, Chiang Mai, Douala/Libreville samt Nice.

I dag har Qatar Airways efter 23 års virke en flåde på 179 fly, og selskabet flyver til flere end 150 ferie- og forretningsdestinationer på seks kontinenter.

x

Læs Også

Qatar Airways øger til 114 Norden-flyvninger om ugen

Qatar Airways indsætter ekstra kapacitet til København, Stockholm og Oslo og kommer op på 114 ugentlige flyvninger til og fra de nordiske lufthavne.

Første flyvning med Airbus A330-900neo

I alt 12 kunder har bestilt 212 eksemplarer af de kommende A330neo-fly, og torsdag var flyet for første gang i luften.

2.590 nye fly til Mellemøsten-flyselskaber

Mellemøstlige flyselskaber vil hen over de næste to årtier få brug for 2.590 nye fly, og det er mere end en fordobling af det nuværende antal.

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

Airbus har på opsigtsvækkende vis købt aktiemajoriteten i den separate virksomhed i Bombardier-koncernen, der producerer de nye og brændstofbesparende fly fra C-serien.

Qatar Airways dobbelt daglig til Helsinki

Qatar Airways vil til december flyve to gange dagligt mellem Doha og Helsinki. Dermed er kapaciteten på ruten blevet øget med mere end 200 procent på mindre end tre måneder.

Widerøe klar med første jetruter

Det norske flyselskab Widerøe skal fra maj 2018 for første gang nogensinde operere med jetfly, og de første ruter går til Finland.