Lejlighed i det gamle kontroltårn i Arlanda Lufthavn. (Foto: Joakim Johansson)

Rampetårn omdannet til eksklusiv lejlighed

Det gamle rampetårn i Stockholm-Arlanda lufthavnen er blevet omdannet til en eksklusiv lejlighed i samarbejde med en stor europæisk ferieboligportal.

Det må være alle flyentusiasters drøm at kunne bo midt i en lufthavn med udsigt til landingsbaner, fly og trafik. Denne drøm kan nu gå i opfyldelse, idet det gamle rampetårn i Stockholm Arlanda-lufthavnen er blevet indrettet til en lille eksklusiv lejlighed på 35 kvadratmeter med eget køkken og panoramaudsigt over en af lufthavnens hovedbaner.

Udover 24 timers ophold i lejligheden midt i lufthavnen, byder opholdet på VIP-service ved ankomst, et besøg i det nuværende kontroltårn 80 meter oppe over jordens overflade samt mulighed for at komme en tur bag kulisserne i lufthavnen. Morgenmaden serveres i tårnet med RC Chocolat som leverandør, og middagen foregår hos Pontus in the Air, som er ejet af den kendte svenske mesterkok, Pontus Frithiof.

Det er kunstneren Cilla Ramnek, der har fået til opgave omdanne og indrette den lille eksklusiv feriebolig i tårnets top.

“Jeg accepterede opgaven, idet jeg synes, at tårnet var mega cool på en måde, som jeg godt kan lide. Både æstetisk, men også fordi jeg tænkte, at det havde en snert af forladthed, hvilket jeg altid har været fascineret af. Det er uden sidestykke det mest underholdende miljø, som jeg nogensinde har arbejdet i. Jeg er inspireret af selve stedet, men også de særlige forhold, og dermed var det naturligt at finde den rette møblering,” siger Cilla Ramnek.

Bruges til konkurrence
Selvom lejligheden er i første omgang blevet indrettet til et særligt konkurrenceformål sammen med den europæiske ferieboligportal HomeAway, er den svenske storlufthavns direktør alligevel glad for resultatet.

“Det er dejligt, at kunne tilbyde både svenske og internationale gæster muligheden for at opdage en godt gemt hemmelighed i Stockholm Arlanda. Samtidig ser vi muligheden for at præsentere alt, hvad Skandinaviens hastigst voksende lufthavn har at tilbyde,” siger Kjell-Åke Westin, der er lufthavnsdirektør i Stockholm Arlanda Airport.

I konkurrencen #HomeAwayArlanda kan fem heldige vindere fra Sverige og udvalgte lande i Europa blive de eneste gæster, der får mulighed for at tilbringe natten i lejligheden i tårnet. Vinderen har mulighed for at tage og til tre gæster med, og i tillæg til overnatningen i tårnlejligheden følger tre nætter i en feriebolig i Stockholm, Oslo, Købehavn eller Helsinki.

Konkurrencen løber på Homeaway.com fra den 13. juni til den 30. juli.

 

Relaterede artikler:

KLM-fly indrettet som luksuslejlighed

x

Læs Også

Indenrigstrafik trak CPH ned

En stor tilbagegang i indenrigstrafikken var med til at give Københavns Lufthavn marginal passagertilbagegang, mens der var fremgang i Oslo og Stockholm.

Emirates øger til Stockholm

Til december øger Emirates antallet af ugentlige afgange mellem Dubai og Stockholm. Til gengæld må Stockholm skyde en hvid pil efter Airbus A380.

Delta lukker skandinavisk USA-rute

Delta Air Lines opgiver sommerruten til Arlanda i 2018, mens det amerikanske flyselskab til gengæld vil indsætte et større fly fra New York til København.

Stadig dyrest at starte nye ruter fra CPH

Trods en ny rabatmodel, der skal stimulere etableringen af nye ruter i Københavns Lufthavn, er de konkurrerende skandinaviske storlufthavne stadig billigere at benytte.

Stadig flere Los Angeles-flyvninger fra Skandinavien

Interessen for at komme til Los Angeles fra Skandinavien er så stor, at Norwegian indsætter flere vinterfly fra de tre skandinaviske hovedstæder til verdens filmby nummer et.

MAX-fly på Dubai-rute fra Skandinavien

Stockholm Arlanda kommer før København med de nye Boeing 737 MAX-8 fly. Norwegian indsætter nemlig til oktober flytypen på tre ruter fra Stockholm.