Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Rekordvækst i Sønderborg Lufthavn

Et tidligt forsalg og interlineaftaler på lufthavnens eneste flyrute har givet Sønderborg Lufthavn en flyvende start på året.

Sønderborg Lufthavn har fået en særdeles god start på 2017 med tocifrede vækstrater i januar og februar. Således er antallet af passagerer steget med 35 procent i januar og 13 procent i februar. Til sammen er passagertallet i årets første to måneder steget med 1.735 passagerer svarende til 23 procent i forhold til samme periode sidste år.

Lufthavnen har én fast flyrute med Alsie Express til Københavns Lufthavn med op til fem daglige rotationer. Det er derfor her passagerfremgangen finder sted.

Hos Alsie Express peger direktør Lone M. Koch på godt forsalg og interlineaftaler, som de primære forklaringer på fremgangen.

”Vi har nu i en periode arbejdet med at tilbyde 399 kr. billetter med 60 dages forsalg og det er der mange gæster der har valgt at benytte. Med så langt et forsalg er billetterne til rådighed på samtlige afgange. Desuden har vi nu fuld effekt af vores interlinesamarbejde,” forklarer Lone M. Koch.

Indføre lavere takster
Københavns Lufthavn annoncerede i sidste uge, at de vil arbejde for at styrke indenrigstrafikken, blandt andet med en stor markedsføringsindsats til 20 mio. kroner, der skal få flere til at rejse indenrigs. Samtidig vil CPH indlede en dialog med myndighederne for at få deres vurdering af mulighederne for at det fra næste takstperiode, der begynder i 2019, kan være muligt at indføre en lavere lufthavnstakst for indenrigsflyvninger, hvilket ikke er muligt i dag med de gældende EU-regler.

”Der er mange, der kunne have glæde af at flyve mellem landsdelene, som ikke gør det i dag. En af årsagerne er, at mange ikke kender nok til mulighederne, og derfor ser vi det som en naturlig opgave for os at samarbejde med flyselskaberne om at markedsføre indenrigstrafikken mere. Derfor vil vi allerede fra i år afsætte 20 mio. kroner til at markedsføre indenrigsflyvning”, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Tænke i kreative løsninger
I Sønderborg har man noteret sig Københavns Lufthavns indenrigsfokus.

”Vi er meget spændt på at høre mere om de nye indenrigstiltag fra Københavns Lufthavn. Det ender med at dansk indenrigs på sigt bliver den højhastighedsforbindelse som binder Danmark sammen – luftens metro – men så skal vi virkelig i gang med at tænke i kreative løsninger, der nedbringer omkostningerne når der flyves korte sektorer og høj frekvens,” understreger Lone M. Koch fra Alsie Express.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg stod i stampe

Flere Sønderborg-afgange

Sønderborg er blevet gladere for CPH

CPH vil omfavne provinsen

Sønderjyder ønsker at flyve udenom CPH

x

Læs Også

Alsie Express bedst på indenrigs

Alsie Express delte øl ud til sine passagerer, efter at selskabet onsdag aften blev kåret til landets bedste indenrigsflyselskab ved Danish Travel Awards.

Sønderborg med fart på i første halvår

Sønderborg Lufthavn havde knap 20 procents vækst i første halvår af 2017 og har nu kurs mod fordums styrke.

Minister vil give indenrigsfly støttekroner

Indenrigsflyvningen skal have del i den statsstøtte, som tog og fjernbusser i dag får til rabatter til unge og pensionister, mener transportministeren.

Stram fortolkning koster små lufthavne dyrt

Nye EU-regler og Trafikstyrelsens fortolkning af reglerne koster de mindste danske lufthavne millioner af kroner.

Til Sønderborg med ridser i lakken

ANMELDELSE: Alsie Express til Sønderborg er nok Danmarks bedste indenrigsprodukt - men med visse ridser i lakken.

Alsie Express: Fire fly om tre år

Fordobling af flyflåden, kontraktflyvning for andre og udenrigsrute fra Sønderborg står på to-do listen for direktøren for Alsie Express, Lone Koch.