Reuters: Lufthansa i forhandlinger med SAS

Det internationale nyhedsbureau Reuters skriver, at Lufthansa siden efteråret har ført drøftelser med SAS om at overtage en aktiepost i det skandinaviske flyselskab.

Med jævne mellemrum dukker der spekulationshistorier op omkring Lufthansa og SAS. Det er også sket i dag, hvor det internationale nyhedsbureau Reuters i eftermiddag skriver, at Lufthansa har forhandlet med SAS om køb af en aktiepost siden efteråret.

Reuters hævder at have fået dette bekræftet fra to af hinanden uafhængige kilder.

“SAS vil blive koblet på Eurowings-platformen,” siger en af kilderne til nyhedsbureauet.

Ifølge Reuters har Lufthansa ikke interesse i en fuld overtagelse af SAS, mens en mindre ejerandel kan give adgang til bestyrelsesposter samt indflydelse på selskabets fremtidige strategi.

SAS har tidligere givet udtryk for, at selskabet på sigt ønsker at deltage i konsolideringen af europæisk luftfart, ligesom Lufthansa har givet udtryk for, at man gennem Eurowings-projektet er klar til at integrere nye selskaber i koncernen.

“Lufthansa ønsker at udbygge Eurowings, men selskabet ønsker ikke at tage noget som helst risiko i forbindelse med omstruktureringer,” hedder det fra en af kilderne.

SAS ønsker ikke at kommentere til Reuters, mens Lufthansa kalder det for ren spekulation.

SAS-aktien var ved 16.00-tiden handlet op med næsten syv procent på Københavns Fondsbørs på baggrund af rygterne.

x

Læs Også

Lufthansa indgår lang overenskomst

Fagforeningen Verdi, der repræsenterer 28.000 Lufthansa-ansatte, har indgået ny overenskomst med det store tyske flyselskab.

SAS opsiger codeshare med Star Alliance-partner

SAS afslutter et langvarigt samarbejde med Egyptair om codeshare til Cairo og sender i stedet passagererne afsted med Lufthansa via Frankfurt.

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Topchef i Brussels Airlines kan blive fyret i dag

Ansatte i Brussels Airlines samt belgisk erhvervsliv kæmper for at redde topchefen Bernand Gustin, der mandag ventes at blive fyret på et bestyrelsesmøde i SN Airholding.

To Lufthansa-fly på præsentationstur

En Boeing 747 og en Airbus A321 i nyt Lufthansa-design vil på torsdag blive præsenteret i samlet 13 tyske og europæiske lufthavne.