Ryanair-fly i Aalborg Lufthavn (Foto: AAL)

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.

To lavprisflyselskaber kæmper i øjeblikket en indædt kamp i Aalborg Lufthavn om et London-marked med estimeret 110.000 passagerer årligt. De to duellanter er Norwegian og Ryanair, der tilsammen tilbyder syv ugentlige flyvninger til den britiske hovedstad.

Norwegian tilbyder i vintertrafikprogrammet tre ugentlige afgange til London-Gatwick, mens Ryanair flyver fire gange om ugen til Stansted-lufthavnen nord for London. Men udfordreren er Ryanair, der fik sin debut i den nordjyske lufthavn den 5. september sidste år.

Noget kunne tyde på, at Ryanair i første omgang har vundet den direkte duel med Norwegian. I november 2017, der er den første måned i vintertrafikprogrammet, transporterede det irske lavprisflyselskab 4.646 passagerer til og fra London, mens Norwegian måtte nøjes med 2.964 rejsende på selskabets flyvninger til Gatwick Airport, der er den ottendestørste lufthavn i Europa.

Naturligt nok havde Ryanair flest passagerer med flere afgange end Norwegian, men belægningen var også noget bedre, selvom det er en helt ny rute, der er åbnet. Med 4.646 solgte sæder i forhold til en udbudt kapacitet på 6.426 var belægningen på 72 procent. Norwegian udbød 4.464 sæder, og her landede belægningen på blot 66 procent.

Snart 10 år med Norwegian til London
Norwegian kan næste år fejre 10 års jubilæum på ruten fra Aalborg til London, men der er ikke sket nogen nævneværdig udvikling i løbet af denne periode. Ruten blev oprindeligt åbnet med to ugentlige afgange, og det norske lavprisflyselskab har i sommerhalvåret fløjet tre gange om ugen, selvom lufthavnen mange gange har forsøgt at gøre opmærksom på potentialet.

Angiveligt har Norwegian været mere interesseret i at styrke grundlaget for indenrigsruten fra København, hvorfra de nordjyske rejsende har kunnet flyve videre på de op til seks daglige afgange, som Norwegian tilbyder fra København til Gatwick.

Men efter Ryanairs entré har Norwegian valgt at tilbyde tre afgange om ugen året rundt, og det glæder Aalborg Lufthavn.

“Vi er glade for at se, at Norwegian holder fast i de tre ugentlige afgange, selvom Ryanair er kommet ind. Generelt er vi tilfredse med udviklingen i trafikken til London, idet der er kommet nye passagerer fra Ryanair, men Norwegian også vokser,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Ryanair debuterede i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

Norwegian: Billigere billetter fra Aalborg til London

Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

London-rute bremser Aalborgs udenrigsvækst