Zodiac Slimline-flysæder (Foto: Ryanair)

Ryanair sætter 197 sæder i nye fly

Ryanair har besluttet sig for valg af sæder samt kabineindretning til de nye Boeing 737 MAX 8. Der bliver plads til 197 passagerer.

Det bliver franske Zodiac Aerospace med hovedkvarter i Paris, der skal levere flysæder til de kommende Boeing 737 MAX-fly til Ryanair. Det irske lavprisflyselskab har bestilt 110 eksemplarer af typen MAX 8, og disse skal leveres fra 2019 og fremad.

I dag beskæftiger Ryanair lige i underkanten af 400 Boeing 737-800 fly, der har en gennemsnitsalder på 6,6 år, og disse fly er indrettet i en version med 189 sæder med en sædeafstand på 30 tommer, hvilket svarer til 76 centimeter.

Der bliver dog mere plads i de nye Boeing 737 MAX 8. Selvom disse fly vil blive indrettet med 197 sæder, vil det samtidig betyde, at sædeafstanden øges fra 30 til 31 tommer, hvilket betyder, og dermed bliver der yderligere 2,5 centimeter til benene. Det hænger sammen med, at de nye Zodiac-sæder er i den såkaldte “Slimline”-version, og samtidig har Ryanair besluttet, at fjerne det bageste galley (køkken, red.), hvormed der bliver plads til yderligere otte flysæder i forhold til i dag.

Mere plads end hos British Airways og Lufthansa
Ryanair undlader ikke at gøre opmærksom på, at de nye fly vil kunne tilbyde mere benplads end nogle af de store europæiske konkurrenter.

“Ryanair-kunder vil kunne glæde sig over et mere rummeligt flysæde og mere benplads end economy-sæder hos British Airways og Lufthansa,” hedder det i en pressemeddelelse fra det irske lavprisflyselskab.

Hos British Airways har selskabets fly i A320-serien samt Embraer-flyene på de europæiske ruter en sædeafstand på 30 tommer, og det samme gør sig gældende for Lufthansa på dette selskab fly i A320-serien.

Norwegian har allerede fået leveret de første fem MAX 8, og disse fly er indrettet med 189 sæder, men Norwegian har endnu ikke oplyst detaljer om sædeafstand. Hos det amerikanske lavprisflyselskab Southwest Airlines er der 175 sæder i det nye MAX 8-fly, mens Batik Air Malaysia og Lion Air fra Indonesien har indsat 180 sæder i deres første fly af denne type.

 

Relaterede artikler:

Ryanair er lun på den største Boeing MAX

Ryanair: 200 mio. passagerer i 2024

Ryanair vil skifte interiør på nye 737’ere

Gule Ryanair-kabiner på vej ud

Kæmpeordre fra Ryanair på ny Boeing 737-version

x

Læs Også

Icelandair med MAX-8 til fire skandinaviske lufthavne

Billund får selskab af tre andre skandinaviske lufthavne, når Icelandair næste år begynder at rulle sine nye Boeing 737 MAX-8 fly ud over sit rutenet.

Svenske Ryanair-piloter organiserer sig

Hovedparten af Ryanairs svenske piloter har etableret en faglig klub, der er blevet en del af Svensk Pilotförening, og nu kræver piloterne lokale overenskomster.

Ryanair åbner København-rute for anden gang

I februar annoncerede Ryanair en rute fra København til Sevilla med opstart i oktober, og nu annonceres ruten igen - og denne gang med start i 2018.

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8

Lavprisflyselskabet flydubai har præsenteret de nye kabiner i selskabets Boeing 737 MAX 8, og der er blevet plads til lie-flat sæder på selskabets Business Class.

TUI Nordic klar med Boeing 737 MAX

Det skandinaviske charterflyselskab TUIfly Nordic bliver et af de første selskaber i Europa til at tage Boeing 737 MAX i brug.

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter

Boeing 737 MAX-8 bliver om kort tid fast inventar på to Norwegian-ruter til og fra København.