Ryanair udvider Berlin-base massivt

Efter kun et år med base i Tysklands hovedstad skruer Ryanair op for blusset i Berlin Schönefeld Lufthavn.

Ryanair erklærede sidste år, at selskabet i den nære fremtid vil have særligt fokus på det store tyske marked og udfordre Lufthansa og airberlin. Det skete blandt andet ved at åbne en ny base i Berlin Schönefeld-lufthavnen i oktober sidste år. Og nu fyrer det irske lavprisselskab ekstra op under kedlerne i den tyske hovedstadslufthavn.

Således planlægger Ryanair til efteråret at udvide basen fra fem til ni Boeing 737-800 fly kun et år efter baseåbningen. De fire ekstra fly skal gøre det muligt at åbne 13 nye ruter med daglige flyvninger til Budapest, Manchester, Lissabon, Sofia og Thessaloniki og flyvninger 2-4 gange om ugen til tre destinationer på De Kanariske Øer, Rzeszów i Polen, Sevilla, Timisoara, Toulouse og Vilnius.

4,7 millioner passagerer
Desuden er det planen at gøre sommerruterne til Pisa og Malta til helårsruter samt øge antallet af ugentlige flyvninger på fem eksisterende helårsruter til Glasgow, Malaga, Palma de Mallorca, Rom og Venedig. Ryanair vil med udvidelsen af basen nå op på i alt 39 ruter til og fra Berlin Schönefeld inklusiv fire daglige flyvninger til London og to daglige flyvninger til Barcelona.

Ryanair forventer at offensiven vil give 4,7 millioner passagerer i Schönefeld om året.

I sidste uge kunne CHECK-IN.dk fortælle hvordan Ryanair til vinter vil åbne to nye baser i Hamborg og Nürnberg Lufthavn.

x

Læs Også

Svenske Ryanair-piloter organiserer sig

Hovedparten af Ryanairs svenske piloter har etableret en faglig klub, der er blevet en del af Svensk Pilotförening, og nu kræver piloterne lokale overenskomster.

Ryanair åbner København-rute for anden gang

I februar annoncerede Ryanair en rute fra København til Sevilla med opstart i oktober, og nu annonceres ruten igen - og denne gang med start i 2018.

Norwegian dobbelt dagligt fra København til Berlin

Først valgte Norwegian at lukke ruten mellem København og Berlin, og nu øger selskabet i stedet til to daglige afgange fra februar 2018.

Ryanair har betalt 200 mio. kroner i kompensationer

Ryanair måtte i september betale op imod 200 mio. kroner i kompensation til passagererne som kompensation for aflyste flyvninger i henhold til EU261-forordningen.

‘Sully’ Sullenberger støtter Ryanair-piloterne

Piloten fra "Miraklet på Hudson" støtter de protesterende Ryanair-piloter og minder Ryanairs ledelse om hvad det er for en bedrift en pilot reelt står i spidsen for.

Kvindelig Ryanair-kaptajn forrest i arbejdskamp

Det er normalt ikke karrierefremmende at tale Ryanairs ledelse imod. Men det har en kvindelig pilot nu gjort i et brev direkte til topchef Michael O'Leary.