Ryanair udvider Berlin-base massivt

Efter kun et år med base i Tysklands hovedstad skruer Ryanair op for blusset i Berlin Schönefeld Lufthavn.

Ryanair erklærede sidste år, at selskabet i den nære fremtid vil have særligt fokus på det store tyske marked og udfordre Lufthansa og airberlin. Det skete blandt andet ved at åbne en ny base i Berlin Schönefeld-lufthavnen i oktober sidste år. Og nu fyrer det irske lavprisselskab ekstra op under kedlerne i den tyske hovedstadslufthavn.

Således planlægger Ryanair til efteråret at udvide basen fra fem til ni Boeing 737-800 fly kun et år efter baseåbningen. De fire ekstra fly skal gøre det muligt at åbne 13 nye ruter med daglige flyvninger til Budapest, Manchester, Lissabon, Sofia og Thessaloniki og flyvninger 2-4 gange om ugen til tre destinationer på De Kanariske Øer, Rzeszów i Polen, Sevilla, Timisoara, Toulouse og Vilnius.

4,7 millioner passagerer
Desuden er det planen at gøre sommerruterne til Pisa og Malta til helårsruter samt øge antallet af ugentlige flyvninger på fem eksisterende helårsruter til Glasgow, Malaga, Palma de Mallorca, Rom og Venedig. Ryanair vil med udvidelsen af basen nå op på i alt 39 ruter til og fra Berlin Schönefeld inklusiv fire daglige flyvninger til London og to daglige flyvninger til Barcelona.

Ryanair forventer at offensiven vil give 4,7 millioner passagerer i Schönefeld om året.

I sidste uge kunne CHECK-IN.dk fortælle hvordan Ryanair til vinter vil åbne to nye baser i Hamborg og Nürnberg Lufthavn.

x

Læs Også

Ryanair åbner 14 ruter til Jordan

Europas største lavprisselskab er klar med sine første flyvninger til Jordan. Det bliver til 14 ruter i alt til Amman og Aqaba, som selskabets entre i Mellemøsten.

Ryanair indfører Brexit-klausul på solgte billetter

Usikkerhed omkring britisk luftfarts fremtid får Ryanair til at indsætte en særlig klausul i betingelserne for sine 2019-billetter.

To nye nordiske Berlin-ruter

EasyJet får til august debut i Oslo Gardermoen og vender tilbage til Gøteborg Landvetter med to ruter til sin nye store base i Berlin Tegel-lufthavnen.

FPU: Stadig langt til overenskomstforhandlinger med Ryanair

Aftalen mellem Ryanair og selskabets britiske piloter er ikke en egentlig overenskomst. Sådan en kan være svær at få i hus, pointerer dansk fagforening.

Ryanair indgår aftale med fagforening

Efter mange års indædt modstand mod fagforeninger har Ryanair i dag indgået en aftale med en fagforening for selskabets britiske piloter.

Ryanair afviser indenrigsrute i Norge

Ryanair har lagt et "city pair" op fra Stavanger til Oslo og Vilnius i selskabets bookingapp. Men det er ingen rute på vej, hævder selskabet.