Et bredt udvalg af glemte sager i Schliphol. Foto Schliphol Airport.

De særeste ting folk glemmer i lufthavnen

Sombreros, Van Gogh plakater, kreditkort, laptops og utallige frakker fylder op i hittegodslageret på Amsterdams lufthavn Schiphol.

Ikke mindre end 63.000 genstande er det blevet til, når Schiphols hittegodsfolk hver morgen kører igennem Hollands største lufthavn ved Amsterdam for at hente, hvad de rejsende har glemt i security, ved informationsskranker og hos KLM. Det er svært at forestille sig, men alene i 2017 blev der fundet 63.000 ting, hvilket svarer til 173 glemte genstande hver dag.

Det glemmer passagererne

Dyngerne af hittegods fra 2017 omfatter for eksempel 8.500 stykker tøj, 6.500 kreditkort, 4.000 tablets, 3.000 punge, 2.500 laptops og ikke mindre end 600 stokke og rollatorer.

Top 10 blandt de lidt mere bizarre fund ifølge lufthavnen er:

1) 10,000 USDollars. Kontante penge er et problem for hittegodskontoret, for hvordan kan personen, der har glemt dem, dokumentere at det er hans? I dette tilfælde kunne han give detaljer om, hvordan de var pakket, så han fik pengene igen.
2) En vugge med tilhørende madrasser i en papkasse på halvanden meters længde.
3) En stor bærepose med adskillige små æsker med tørrede biller.
4) Et Rolex herreur i guld.
5) En elektrisk slibemaskine.
6) Et gebis.
7) En kasse med snekæder.
8) En trækbasun. I alt blev der fundet 43 musikinstrumenter i 2017 fra violiner til el-pianoer.
9) En riskoger.
10) En apnø-maskine, der skal forhindre dårlig søvn og snorken.

Hvad sker der med tingene?
Alle indsamlede genstande gemmes i mindst tre måneder, hvis deres værdi er under 450 Euro. Dyrere genstande, for eksempel smykker, gemmes et år og en måned. Omkring 30 procent bliver hentet af ejeren. Her gælder det, at kreditkort stort set aldrig bliver hentet, mens 80 procent af de glemte laptops, tablets og punge hentes af ejerne.

Dem, der mister noget i Schiphol lufthavnen kan henvende sig til en informationsskranke eller udfylde en erklæring på lufthavnens hjemmeside, hvor genstanden skal beskrives i detaljer. Genstandene bliver kun overdraget til ejeren, hvis de er helt klart beskrevet.

Relaterede artikler:

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Amsterdam-Schiphol opfører midlertidig afgangshal

Amsterdam-Schiphol afviser brist i sikkerhed