Toulon-Hyères Airport. (Foto: Marvellous-Provence)

SAS har fundet en ny Provence-lufthavn

SAS vil i i højsæsonen 2018 flyve tre gange om ugen til Provence-lufthavnen Toulon, der ligger mellem Cannes og Marseille på den franske riviera.

I sommeren 2018 kommer danske ferierejsende til at stifte bekendtskab med en helt ny destination i Sydfrankrig. SAS har nemlig valgt at flyve til lufthavnen i Toulon i Provence-regionen.

Sæsonen indledes den 21. april 2018 med lørdagsflyvninger, og når højsæsonen tager sin begyndelse den 2. juli flyves der tre gange om ugen på lørdage, mandage og onsdage frem til den den 8. august. Sidste flyvning i sæsonen er den 20. oktober, så det bliver muligt at få efterårsferien med.

Med Toulon i rutenetværket får SAS-kunderne fire lufthavne at vælge mellem, hvis rejsen skal gå til det sydfranske. Der flyves til Nice, Montpellier og Toulon på rivieraen, mens det også vil være muligt at flyve fra København til Biarritz, der ligger i det sydvestlige Frankrig ud til Biscaybugten.

“Det er en spændende og smuk destination med hurtig adgang til nogle af de fineste strande i Frankrig. Toulon er ideelt placeret lige imellem Nice og Marseilles, og byen er også et godt udgangspunkt til besøg i Provence og Saint Tropez. Mange danskere rejser til området og får nu en god mulighed for at flyve tættere på deres destination og for eksempel slippe for lang kø på motorvejen,” forklarer pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Omkring 13.000 passagerer
Toulon-Hyères lufthavn er en lille regional lufthavn, der i 2016 havde 500.000 passagerer gennem terminalen. Den sydfranske lufthavn har i dag indenrigsruter til Bastia og Ajaccio på Korsika samt ruter til Bordeaux, Brest og Paris. Herudover flyves til Rotterdam, Bruxelles, London og Southampton. Det er Air France, der betjener indenrigsruterne, mens britiske Flybe står for flyvningerne til London og Southampton. Til Rotterdam flyver KLM-datterselskabet Transavia, mens belgiske TUIfly opererer på Charleroi-lufthavnen syd for Bruxelles.

Med SAS-ruten til København har den sydfranske lufthavn fået noget af et gennembrud. Der forventes først og fremmest omkring 13.000 nye passagerer til lufthavnen, og samtidig er det muligt for første gang nogensinde at forbinde regionen med Skandinavien.

Provence-regionen betjenes samlet af syv lufthavne. Udover Toulon-Hyères er det lufthavnene i Grenoble, Nice, Marseille, Lyon, Saint Tropez samt Nîmes–Alès–Camargue–Cévennes Airport.

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage til Beirut

SAS holder vinterpause på Nice-rute

SAS åbner 12 nye ferieruter fra Danmark

x

Læs Også

SAS er presset på Berlin-rute

Konkurrencen mellem Købenavn og Berlin er hårdere end nogensinde før, og SAS har ikke mulighed for at flyve mere på grund af manglende tilladelser.

Fritz Schur stopper som SAS-formand

Den danske erhvervsmand Fritz Schur stopper til marts som bestyrelsesformand for SAS.

SAS tilbage i punktligheds-eliten

SAS var i 2017 femtebedst blandt de største internationale flyselskaber til at ankomme til tiden.

Syddanske lufthavne årets højdespringere

Tre lufthavne i Region Syddanmark havde den største relative passagervækst blandt de danske lufthavne i 2017, mens en fjerde syddansk lufthavn blev nummer chok.

SAS mister terræn i CPH

Kun godt hver tredje CPH-passager rejste sidste år med SAS. Til gengæld bliver Norwegian og Ryanair stadig større i Københavns Lufthavn.

Lavere priser på Storebælt presser Billund-rute

Indenrigsruten fra Billund til København havde i 2017 det laveste passagertal i 42 år, og de nye rabatter på Storebælt kan forhindre en trafikvækst trods udsigt til lavere billetpriser.