SAS lounge Bruxelles – velkendt standard i EU-hovedstaden

Lufthavnen i EU-hovedstaden Bruxelles betjenes af op til ti daglige afgange til de skandinaviske hovedstader Dermed er et en af de største europæiske destinationer for selskabet. SAS opererer en relativt stor og rummelig lounge, der harmonerer i velkendt stil med de øvrige SAS lounges. Stilfuld og lys Indretningen af loungen er i stilfuld lys og behagelig tone med en god blanding af arbejds- og spisepladser i barløsninger samt behagelige lænestole og sofaer for dem der ønsker, at slappe mere af. Store, men dæmpede, lamper over de runde bord giver et behageligt lyst præg, når dagslyset aftager. I dagtimerne har loungen…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Lys og behagelig, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer)

Minus: Savner udbud af varme retter, begrænset udvalg af drikkevarer

SAS loungen i Brussels International Airport byder på god og velkendt skandinavisk standard og rigelig med plads.

Lufthavnen i EU-hovedstaden Bruxelles betjenes af op til ti daglige afgange til de skandinaviske hovedstader Dermed er et en af de største europæiske destinationer for selskabet. SAS opererer en relativt stor og rummelig lounge, der harmonerer i velkendt stil med de øvrige SAS lounges.

Stilfuld og lys
Indretningen af loungen er i stilfuld lys og behagelig tone med en god blanding af arbejds- og spisepladser i barløsninger samt behagelige lænestole og sofaer for dem der ønsker, at slappe mere af. Store, men dæmpede, lamper over de runde bord giver et behageligt lyst præg, når dagslyset aftager. I dagtimerne har loungen en god udsigt til flyenes gates langs den ene væg. For faste rejsende med SAS er genkendeligheden stor og selv de små sidde-puffer har SAS emblemerne på plads.

God buffet, men mangler noget varmt
Udvalget af mad er godt. Der er buffet bestående af salat og varierende kød og fisk. Om morgenen serveres der friske brød og pålæg. Der tilbydes indimellem lokale varianter af retterne, men der holdes fast i det skandinaviske præg. Jeg kunne måske savne nogle varme retter på buffeten, som ved mine besøg altid har bestået af kolde retter.

Til at slukke tørsten er der et fint udvalg af vine, øl og sodavand samt varme drikke. Spiritus tilbydes ikke i loungen.

Diverse snacks som nødder, chips og kager tilbydes også.

Gode arbejdsmuligheder
Med de mange barstole samt høje borde, er der gode muligheder for dem, der har behov for at arbejde under besøget i loungen. WiFi fungerer godt og kræver login. Der findes ligeledes et par arbejdsstationer besøgende kan anvende.

Ønsker man at slappe af, byder loungen på et godt udvalg af dagens skandinaviske aviser samt belgiske og engelske titler. Der er ligeledes et udvalg af magasiner og blade.

Adgang
En billet i SAS Plus klassen giver adgang til loungen. Har man et SAS EuroBonus guldkort eller højere, eller et kort fra et andet Star Alliance selskab tilsvarende Star Alliance Gold, kan man også få adgang med en ekstra gæst. Man kan også få adgang, hvis man flyver med et andet Star Alliance selskab som eksempelvis Brussels Airlines eller Lufthansa.

Rejsende kan også købe adgang til loungen for mellem 169 – 210 kroner per person.

Besøgende med et SAS guldkort eller højere kan tage indtil fire familiemedlemmer med i loungen på SAS afgange.

SAS loungen i Bruxelles er et dejligt lyst og rummeligt bekendtskab.

Plus: Lys og behagelig, kan tage familien med i loungen (max. 4 personer)

Minus: Savner udbud af varme retter, begrænset udvalg af drikkevarer

Bedømmelse: 4 af 6 stjerner

 

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • SAS Eurobonus Guld
  • SAS Eurobonus Diamond
  • SAS Eurobonus Pandion
  • Star Alliance Gold
  • SAS Business Class
  • SAS Plus
Åbningstider Man. – fred. åbent fra kl. 05.00
Lør. – søn. åbent fra kl. 09:30
Lukker ca. 30 minutter før sidste SAS-afgang
Placering Ved pier A, 2. sal
Mad: Ost, pålæg, bagevarer, kager, kold buffet og frugt
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på SAS og Star Alliance, når de er i sammenhæng med en SAS billet
Website SAS alt om rejsen

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.

Fotos: Joakim J. Hvistendahl.

x

Læs Også

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

Hong Kong-flyvninger fra lavprislufthavn

Air Belgium har valgt Charleroi-lufthavnen syd for Bruxelles til den første langdistancerute til Hong Kong fra slutningen af marts måned.

SAS tvunget til at flytte generalforsamling

SAS har endnu ikke fundet afløseren for Fritz Schur på formandsposten i selskabets bestyrelse, og derfor må generalforsamlingen udsættes en måned.

Fritz Schur: Truende SAS-konkurs var ikke fup

Den afgående SAS-bestyrelsesformand Fritz Schur fastholder, at SAS i slutningen af 2012 var timer fra konkurs. Der var allerede bestilt tid hos dommeren.