Kabine i SAS Airbus A320-200.

SAS tester kundernes betalingsvillighed

SAS vil i en tre ugers periode i juni teste, hvor meget kunderne er villige til at betale for forudreservation af et flysæde.

SAS har løbende justeret priserne på forudbestilling af favoritsæder i opadgående retning. Seneste generelle prisforhøjelse skete således med virkning fra den 1. november sidste år. Men nu vælger det skandinaviske flyselskab imidlertid at teste, om det vil være muligt at sælge flere sæder, hvis prisen i højere grad differentieres.

I perioden fra mandag den 29. maj og frem til søndag den 18. juni vil SAS således operere med forskellige gebyrstørrelser på sædereservationer for at teste prissætningen.

“Målet er bedre at kunne matche priserne, med det som kunderne er villige til at betale,” hedder det i en meddelelse fra SAS til egne interne salgskanaler samt de eksterne rejsebureauer.

Fra 39 til 149 kroner
Der vil ikke ske ændringer på indenrigsruterne, der har et fast gebyr på 69 kroner for at forhåndsreserve favoritsædet, hvis det sker tidligere end 22 timer før afgang. På de skandinaviske ruter er gebyret også 69 kroner, og her vil SAS i testperioden operere med gebyrer på mellem 39 og 69 kroner.

Gebyrstørrelsen på de europæiske flyvninger er opdelt i korte og lange ruter. De korte ruter har i dag en prissætning på 129 kroner for forhåndsreservation af et flysæde, men i testperioden vil dette variere mellem 69 og 149 kroner. Det kan betyde, at det på nogle afgange kan blive 20 kroner dyrere, end det er i dag.

På de længere europæiske ruter vil sædegebyrerne i testperioden ligge mellem 69 og 149 kroner, hvor gebyret i dag ligger præcist på 149 kroner.

Som vanligt er SAS EuroBonus-medlemmer med Pandion, Diamant og Guld-kort undtaget fra gebyrerne, hvilket også gælder handicappede og uledsagede børn.

 

Prisskema

 Skandinavien  Europa (korte)  Europa (lange)
 69 DKK  129 DKK  149 DKK
Lange europæiske ruter: Cypern, Finland, Færøerne, Grækenland, Island, Israel, Italien, Malta, Portugal, Spanien, Tyrkiet

 

Relaterede artikler:

Dyrere at reservere sæde hos SAS

SAS øger sædegebyr på europæiske flyvninger

SAS indfører sædegebyr i Skandinavien

Sædereservation til 399 kroner hos SAS

SAS overvejer differentieret sædepris

SAS-gebyr for favoritsæder

 

x

Læs Også

Sønderborg Lufthavn vil lokke med økonomisk støtte

Sønderborg Lufthavn vil forsøge at tiltrække nye flyselskaber til lufthavnen, og det er planen at kunne lokke med underskudsgaranti, marketingbidrag og andre støtteordninger.

Kinesere planlægger nordisk invasion

Seks kinesiske flyselskaber ønsker at åbne i alt syv nye ruter til de nordiske hovedstæder i løbet af 2018.

Sønderborg Lufthavn skal bruge 410 mio. kroner

Politikerne i Sønderborg Kommune skal i 2018 tage stilling til en investerings- og tilskudsplan for den lokale lufthavn til et samlet beløb på 410 millioner kroner frem til 2035.

Ryanair: Ny takstrabat favoriserer SAS

Der er ikke udelt begejstring for det nye takstudspil fra Københavns Lufthavn. Ryanair mener, at takstrabatterne favoriserer SAS, mens Norwegian er afventende.

SAS flyver under radaren

SAS vil i morgen offentliggøre årsresultatet for 2016/17, og selvom der ventes et driftsresultat på over 1,6 milliarder kroner, flyver selskabet stadig under radaren hos investorerne.

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.