SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS har haft en del udfordringer med den nye vinterrute til Eilat i det sydlige Israel.

Der flyves på ruten hver lørdag fra Stockholm-Arlanda, og det har ikke været muligt for SAS at kunne tilbyde Plus-produktet på returflyvningen fra Eilat, da der flyves fra den tidligere militærlufthavn Ovda Airport, der ikke kan tilbyde catering-faciliteter til flyselskaberne. Derfor har SAS måttet informere Plus-passagererne om, at produktet kun er tilgængeligt ved udrejsen fra Stockholm.

Nu er der dukket en anden udfordring op. SAS har nemlig ved en fejl lagt ruten i systemet med det servicekoncept, der gælder på langdistanceruterne. Det vil sige gratis måltider på SAS Go og tre retters menu på SAS Plus. Den fejlagtige varedeklaration gjorde CHECK-IN.dk allerede opmærksom på den 30. oktober.

En systemfejl
SAS har den 10. november sendt en mail til samtlige passagerer, der har bestilt flybilletter til Eilat og gjort opmærksom på fejlen.

“På grund af en systemfejl på reservationstidspunktet blev passagererne oplyst om, at måltider var inkluderet i prisen,” skriver SAS i en meddelelse til rejsebureaer og egne salgskontorer.

Den såkaldte ’systemfejl’ hænger angiveligt sammen med, hvordan man definerer Israel rent luftfartsgeografisk. Tilsyneladende har SAS valgt at definere Eilat som en interkontinental destination, hvilket principielt er korrekt, da Israel ikke ligger på det europæiske kontinent. Rent faktisk er landet placeret midt imellem Europa, Afrika og Asien, og i realiteten hører landet geografisk til Asien.

Men i luftfartsgeografien er Israel faktisk en del af Europa, som det også er tilfældet med Ukraine, Tyrkiet (til Bosporus) samt Rusland til Ural.

Ruten til Eilat flyves med Airbus A320-200neo med plads til 174 passagerer, og på denne flytype er det interkontinentale koncept ikke tilgængeligt.

 

Relaterede artikler:

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS annullerede 800 flyvninger ved en fejl

Datafejl rammer 100.000 SAS-kunder

SAS annullerede 36 flyafgange ved en fejl

SAS-fejl koster ekstra arbejde hos rejsebureauer

 

x

Læs Også

Fra Aarhus til Nice med SAS

SAS tilføjer en ny rute fra Aarhus Lufthavn, hvor selskabet i oktober 2016 præsenterede nye ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

Konkurrence på CPH-rute sikrede færøsk rekordår

SAS' entré på ruten fra København var i 2017 med til at sikre Vagar-lufthavnen på Færøerne et rekord år med næsten 17 procents fremgang.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

SAS: Strategierne kommer ud at flyve

DEBAT: Luftfart er en skrøbelig branche. Derfor skal branchen blive ved med at effektivisere og investere i det, som giver reel værdi for vores kunder, understreger SAS.

Ny aftale om afhentning af bagage hos SAS-kunder

Charterrejsende på SAS-fly kan fremover få samlet deres bagage op dagen i forvejen, hvis de bor øst for Storebælt og er villige til at betale for det.

Svenskere opruster med jetfly mod SAS

Efter være reddet fra økonomisk kollaps opruster NextJet nu med jetfly på svensk indenrigsrute forud for direkte konkurrence fra SAS.