SAS tilbød ved en fejl gratis mad til Go-passagerer

Passagerer på den nye rute fra Stockholm til Israel har købt billet i den tro, at der var gratis måltider ombord, men det er en fejl, erkender SAS.

SAS har haft en del udfordringer med den nye vinterrute til Eilat i det sydlige Israel.

Der flyves på ruten hver lørdag fra Stockholm-Arlanda, og det har ikke været muligt for SAS at kunne tilbyde Plus-produktet på returflyvningen fra Eilat, da der flyves fra den tidligere militærlufthavn Ovda Airport, der ikke kan tilbyde catering-faciliteter til flyselskaberne. Derfor har SAS måttet informere Plus-passagererne om, at produktet kun er tilgængeligt ved udrejsen fra Stockholm.

Nu er der dukket en anden udfordring op. SAS har nemlig ved en fejl lagt ruten i systemet med det servicekoncept, der gælder på langdistanceruterne. Det vil sige gratis måltider på SAS Go og tre retters menu på SAS Plus. Den fejlagtige varedeklaration gjorde CHECK-IN.dk allerede opmærksom på den 30. oktober.

En systemfejl
SAS har den 10. november sendt en mail til samtlige passagerer, der har bestilt flybilletter til Eilat og gjort opmærksom på fejlen.

“På grund af en systemfejl på reservationstidspunktet blev passagererne oplyst om, at måltider var inkluderet i prisen,” skriver SAS i en meddelelse til rejsebureaer og egne salgskontorer.

Den såkaldte ’systemfejl’ hænger angiveligt sammen med, hvordan man definerer Israel rent luftfartsgeografisk. Tilsyneladende har SAS valgt at definere Eilat som en interkontinental destination, hvilket principielt er korrekt, da Israel ikke ligger på det europæiske kontinent. Rent faktisk er landet placeret midt imellem Europa, Afrika og Asien, og i realiteten hører landet geografisk til Asien.

Men i luftfartsgeografien er Israel faktisk en del af Europa, som det også er tilfældet med Ukraine, Tyrkiet (til Bosporus) samt Rusland til Ural.

Ruten til Eilat flyves med Airbus A320-200neo med plads til 174 passagerer, og på denne flytype er det interkontinentale koncept ikke tilgængeligt.

 

Relaterede artikler:

SAS tvunget til at droppe Plus-service på ny rute

SAS annullerede 800 flyvninger ved en fejl

Datafejl rammer 100.000 SAS-kunder

SAS annullerede 36 flyafgange ved en fejl

SAS-fejl koster ekstra arbejde hos rejsebureauer

 

x

Læs Også

SAS Irland-flyvninger atter udsat

Det første fly fra Scandinavian Airlines Ireland skulle have været i luften i søndags, men SAS må endnu engang udsætte opstarten.

SAS risikerer bøde for dårlig hjemmeside

De norske myndigheder truer nu SAS med bøder, hvis ikke selskabets udskældte hjemmeside snart bliver nemmere for blandt andre svagtseende at bruge.

Positiv modtagelse af nye regler for CPH-afgifter

De nye regler for fastsættelsen af taksterne i Københavns Lufthavn vækker jubel i SAS, mens CPH accepterer, at der bliver strammet op og nu vil se fremad.

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

Dialogen om det nye strategiske samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og SAS startede ved et kaffemøde i december sidste år.

SAS afviser kritik fra pilot- og kabineforeninger

De skandinaviske piloter og kabinepersonalet i SAS mener ikke, at flyselskabet har informeret godt nok om ruteplanerne for det irske selskab, men det afvises af SAS.

SAS skærer ned på rute til Færøerne

I vintertrafikprogrammet frem til den 21. marts 2018 har SAS fjernet omkring 30 procent af kapaciteten på ruten til Færøerne på grund af svagere efterspørgsel.