(Foto: Morten Lund Madsen)

SAS-trafik tæt på normaliseret efter hasteeftersyn

SAS aflyser fredag kun to flyvninger som følge af det hasteeftersyn af landingsstel på 10 CRJ-900 fly, som blev iværksat i lørdags og har ført til mange aflysninger.

Kun en enkelt returflyvning mellem København og Birmingham vil fredag være aflyst som følge af den akutte inspektion af landingsstel på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, som SAS i søndags besluttede at iværksætte. Siden da har flyvninger fra København til blandt andet Manchester, Bergen, Helsinki, Aalesund, Düsseldorf, Bruxelles, Wien, Amsterdam, Newcastle, Aberdeen, München, Stuttgart, Hamborg, Palanga og Wroclaw været berørt. På mange flyvninger har andre SAS-fly eller indlejede fly taget over, men der har også været mange aflysninger. Mandag og tirsdag var helt op mod 40 flyvninger aflyst.

Antallet af aflysninger er som nævnt fredag nede på to, da SK2535/2536 mellem København og Birmingham er aflyst. Det skyldes at seks ud af de ti CRJ900-fly er tilbage i operation fredag. Den resterende produktion, som de sidste fire fly skulle have taget sig af, håndteres af indlejede fly fra Jet Time og Danish Air Transport.

Lørdag forventes trafikken at være helt normaliseret, oplyser SAS’ kommunikationsafdeling til CHECK-IN.dk.

Fuldt beredskab
Beslutningen om ekstraordinært at foretage et eftersyn på 10 CRJ900-fly opereret af Cimber, blev taget efter en hændelse lørdag aften, hvor et fly af samme type måtte returnere til Frankfurt, da det ikke var muligt at trække venstre hovedhjul på landingsstellet op efter starten fra Frankfurt på en flyvning til København.

Det pågældende fly med registreringen OY-KFK stoppede stigningen i 1.800 meters højde efter at have startet fra Frankfurt Lufthavns bane 25C. Her foretog det en sikkerhedslanding med fuldt beredskab fra lufthavnens brand- og redningstjeneste.

 

 

Relaterede artikler:

Hændelse i Frankfurt førte til CRJ-eftersyn

SAS-aflysninger efter teknisk inspektion af 10 fly

x

Læs Også

SAS i kraftig reduktion på Miami-rute

SAS lagde ud med daglige flyvninger fra Skandinavien til Miami, men i den kommende sommer flyves der kun tre gange om ugen.

Begejstring i Miami over skandinaviske ruter

SAS’ direkte ruter fra de skandinaviske hovedstæder har givet pote for Miami International Airport med 140.000 passagerer i de første 12 måneder.

SAS indfører kuffertløse USA-billetter

SAS udvider muligheden for at købe billetter kun med håndbagage til også at omfatte USA-flyvninger. Dermed bliver det lettere at sammenligne priser.

SAS Irland-flyvninger atter udsat

Det første fly fra Scandinavian Airlines Ireland skulle have været i luften i søndags, men SAS må endnu engang udsætte opstarten.

SAS risikerer bøde for dårlig hjemmeside

De norske myndigheder truer nu SAS med bøder, hvis ikke selskabets udskældte hjemmeside snart bliver nemmere for blandt andre svagtseende at bruge.

Positiv modtagelse af nye regler for CPH-afgifter

De nye regler for fastsættelsen af taksterne i Københavns Lufthavn vækker jubel i SAS, mens CPH accepterer, at der bliver strammet op og nu vil se fremad.