Lars Sandahl Sørensen, COO i SAS (t.v.) og Pat Byrne, Executive Chairman, CityJet

SAS: Vi skal have mere stabil kvalitet fra CityJet

SAS forventer, at irske CityJet på sigt kan levere en bedre regularitet, efter selskabet har aflyst flere hundrede SAS-flyvninger siden midten af april.

Den irske wetlease-operatør CityJet har igennem nogle måneder haft nogle udfordringer med at holde regulariteten på de operationer, der gennemføres på vegne af SAS og Brussels Airlines.

Der er tale om to forskellige problematikker. I samarbejdet med SAS opererer CityJet 23 fly af typen Bombardier CRJ900 på en række regionale ruter i Skandinavien og Nordeuropa, og det har været vanskeligt for det irske flyselskab at tiltrække det nødvendige antal piloter til at bemande flyene.

Udfordringerne i samarbejdet med Brussels Airlines er ikke pilotmangel. Det er derimod en masse uplanlagt vedligeholdelse af de russiskbyggede Sukhoi SSJ100, hvilket har betydet flere end 100 aflysninger alene i maj måned.

Hos SAS har uregelmæssighederne varet siden midten af april, og meldingen fra CityJet er, at der fortsat vil være aflysninger frem til udgangen af august. I perioden frem til den 30 juni er der alene tale om minimum 235 aflyste flyvninger, så antallet vil givetvis komme op i nærheden af 500 aflyste afgange, ved udgangen af augusts.

Er i en indkøringsfase
SAS har forsøgt at afhjælpe problemerne ved løbende at få andre flyselskaber til at operere en række af de aflyste afgangen på ACMI-basis. Herudover har SAS også i god tid aflyst en række flyvninger, så kunderne kan ombooke til andre SAS-afgange og dermed få generne minimeret.

Men samlet set er der tale om mindst 500 aflysninger fra midten af april til udgangen af august. Det skal dog ses i relation til CityJets samlede daglige produktion på vegne af SAS med omkring 165 flyvninger.

“CityJet flyver 23 fly hos os og er en ekstrem vigtig leverandør. Vi er i gang med en indkøringsfase, men det er afgørende, at vi får en mere stabil kvalitet. Fortsætter det, kan vi ikke leve med det. Det til være utilfredsstillende,” siger SAS-koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen til CHECK-IN.dk.

Hos CityJet har man ikke den store interesse i at fortælle pressen om den direkte årsag til aflysningerne samt omfanget heraf. Det irske flyselskab begrunder konsekvent aflysningerne med “operationelle årsager”.

“Vi er ikke i en position til at kommentere på dette, da vi opererer flyene på vegne af SAS,” lyder det fra CityJet, når man kontakter selskabets presseafdeling.

 

Relaterede artikler:

Aflyser flyvninger til København og Billund

CityJet-aflysninger på SAS-ruter fortsætter

SAS må aflyse CityJet-flyvninger

SAS får indblik i CityJet-regnskaber