Bombardier CRJ900-fly fra CityJet (EI-FPG) i SAS-farver i Stockholm-Arlanda. (Foto: Bene Riobó)

SAS vinterlukker seks ruter

I det kommende vintertrafikprogram 2017/18 vil SAS lukke seks ruter, der hidtil har været helårsruter.

SAS åbner i det kommende vintertrafikprogram 2017/18 flere nye ruter. Fra Stockholm vil SAS flyve til Miami samt til Funchal (Madeira), Chambéry og Eilat, mens flyselskabet fra København forsøger sig med Tromsø, Fuerteventura og Tenerife,. Herudover bliver Helsinki Lufthavn begunstiget med en helårsrute til Málaga.

Men når nogle ruter åbner, må andre lukke. Det sker også for SAS, selvom det naturligvis ikke er den historie, som flyselskabet allerhelst vil fortælle.

I alt vil SAS vinterlukke seks ruter, hvoraf en af disse ruter udgår fra Københavns Lufthavn. Det er ruten til Newcastle, der i øjeblikket opereres med fem ugentlige afgange betjent med Bombardier CRJ900-fly, der kommer til at blive indstillet fra den 29. oktober og frem til den 24. marts 2018.

“Vi ser løbende over vores tilbud til vores kunder, og justerer også vore ruter, så det passer til efterspørgslen. Derfor åbner vi også en række nye destinationer i vinterprogrammet,” siger Mariam Skovfoged fra SAS til CHECK-IN.dk.

Regionale ruter og solruter
Vinterlukningerne kommer også til at gå ud over nogle af de sydeuropæiske destinationer. Ruten fra Oslo til Rom, der skulle have været betjent med to ugentlige Boeing 737-flyvninger, vil blive indstillet. Det samme er tilfældet for Trondheim-Alicante med én ugentlig afgang samt Gøteborg til Palma de Mallorca, der også skulle have været opereret en gang om ugen med Boeing 737-600.

Fra Oslo lukker ruten til Tallinn i Estland ned. Denne flyves i dag to gange om ugen med Bombardier CRJ900, mens det heller ikke bliver muligt at flyve direkte fra Stockholm til Gdansk i det kommende vintertrafikprogram. Her flyver SAS i dag tre gange om ugen med et mix af Boeing 737 og ATR72-600.

Udover de kommende tilpasninger i vintertrafikprogrammet har SAS også justeret i det nuværende sommertrafikprogram. Eksempelvis fjernes tre ud af fem ugentlige afgange mellem Oslo og Aalborg fra den 27. juni til den 10. august, mens ruten fra København til Newcastle også får sig en kort sommerpause fra 23. juni til 13. august.

 

Relaterede artikler:

SAS: Stockholm og Oslo får flere ruter end CPH

SAS åbner Israel-rute

SAS åbner nye ruter fra København til Kanarieøerne

Svensk storoffensiv kan true Københavns Lufthavn

 

x

Læs Også

Ældre DC-8´ere stadig i drift

DC-8-fly, der tidligere har tilhørt Finnair og SAS, flyver stadig rundt 50 år efter, at de blev produceret. Ældste aktive DC-8 er det tidligere SAS-fly, Folke Viking.

Myndigheder forsinker irske SAS-flyvninger

Det er endnu ikke lykkedes for SAS at få det første fly i luften fra Scandinavian Airlines Ireland. Der mangler godkendelse fra de irske myndigheder.

SAS-regnskab i trit med forventningerne

SAS præsenterede det tredje overskud i træk med et driftsresultat i underkanten af 1,5 milliarder danske kroner.

Sønderborg Lufthavn vil lokke med økonomisk støtte

Sønderborg Lufthavn vil forsøge at tiltrække nye flyselskaber til lufthavnen, og det er planen at kunne lokke med underskudsgaranti, marketingbidrag og andre støtteordninger.

Kinesere planlægger nordisk invasion

Seks kinesiske flyselskaber ønsker at åbne i alt syv nye ruter til de nordiske hovedstæder i løbet af 2018.

Sønderborg Lufthavn skal bruge 410 mio. kroner

Politikerne i Sønderborg Kommune skal i 2018 tage stilling til en investerings- og tilskudsplan for den lokale lufthavn til et samlet beløb på 410 millioner kroner frem til 2035.