Boeing 787 Dreamliner fra Sccot.

Scoot afviser Indien-rute til København

Den indiske agent for Singapore-flyselskabet Scoot er blevet sat på plads. Flyselskabet dementerer udtalelser om, at man overvejer en rute fra Indien til København.

Bharath Mahadevan er direktør for MD Elements Aviation, der i dag er ansvarlig for salg og markedsføring af Singapore-lavprisflyselskabet Scoot på det indiske marked.

Som landechef for Scoot i Indien blev Bharath Mahadevan i sidste uge citeret i Times of India for at sige, at Scoot planlægger at etablere ruter fra Indien til Europa, og herunder en rute til København.

Det skulle han tilsyneladende ikke have gjort, for lavprisflyselskabet har været ude med et klart dementi i det indiske erhvervsmedie Zee Business.

“Scoot vil gerne præcisere, at i modsætning til de seneste medierapporter, har vi ingen planer om at skulle igangsætte flyvninger mellem Indien og Europa,” skriver Scoot i en e-mail til Zee Business.

Ikke i konkurrence med Sinagpore Airlines
Scoot-chefen i Indien var ellers meget konkret i sine udtalelser om fremtidige flyvninger til Europa. Han nævnte specifikt, at det ville være muligt at flyve fra Mumbai, Delhi, Chennai og Kolkata til destinationer som København, Wien, Cairo og Manchester. Her blev der tilsyneladende læst op fra den eksisterende luftfartsaftale mellem Singapore og Indien, hvor der er såkaldte fifth freedom-rettigheder til at flyve mellem de nævnte indiske byer og de omtalte byer i Europa.

Udover at nævne destinationerne, blev der også antydet, at prisen for en enkeltbillet mellem Mumbai og København ville komme til at ligge i nærheden af 12.000 indiske rupier, eller hvad der svarer til i underkanten af 1.200 kroner.

Iagttagere peger på, at det vil være usandsynligt, at Singapore Airlines, der ejer Scoot, vil tillade, at der etableres flyvninger fra Singapore via Indien til København i konkurrence med moderselskabet, der flyver direkte mellem Singapore og den danske hovedstadslufthavn.

På lørdag åbner det statsejede Air India en rute mellem Delhi og København. Her vil man flyve tre gange om ugen fra den indiske milliionby med Boeing 787-8 Dreamliner-fly.

 

Relaterede artikler:

Lavprisflyselskab overvejer rute fra Indien til CPH

Københavns Lufthavn overtrumfer Arlanda

Delhi kan blive nyt hub for Singapore Airlines

Singapore Airlines’ lavprisdatter kommer til Europa

Scoot siger nej til lavprisruter til Europa

x

Læs Også

SAS overvejer nye ruter til USA, Indien og Iran

SAS vil kopiere Norwegian og flyve med enten Boeing 737MAX eller Airbus A321 til USA´s østkyst samt Indien og Iran, afslører kommerciel koncerndirektør Eivind Roald.

Air India-rute til CPH udsat til august

Der har været meget forvirring om en mulig Air India-rute fra Delhi til København. Nu forventer Air India, at ruten starter i august måned.

Indien-rute sat på hold

I januar var en Indien-rute fra CPH lige på trapperne og blev sågar annonceret på de sociale medier. Siden er der intet sket.

Bravo Tours vil sælge 2.000 rejser til Indien

Bravo Tours præsenterer Indien som nyhed fra København og Billund, og rejsearrangøren har tilsammen købt 4.000 flysæder hos et europæisk flyselskab.

Ny langdistancerute fra København til Delhi

Air India åbner i maj måned en direkte flyrute med Boeing 787 Dreamliner mellem Delhi og København. Dermed vandt CPH over Arlanda i kapløbet om den nye rute.

Jet Airways: Sætter Norden i fokus

Indiske Jet Airways vil efter eget udsagn indlede et nyt fokus på Norden. I første omgang er der dog ingen planer om en direkte rute.