(Foto: "Phu quoc 2" by ntt )

Skandinavisk charterfly til Vietnam

TUI Nordic vil i marts måned næste år sende charterfly direkte fra Skandinavien til Vietnam. Der flyves med Boeing 787-8 Dreamliner-fly.

Tropeøen Phu Quoc, der ligger i Siambugten, er Vietnams største ø. Phu Quoc er typisk tilgængelig med rutefly til den internationale lufthavn i Ho Chi Minh City og derfra videre i 50 minutter med indenrigsfly.

Fra næste forår vil TUINordic, der blandt andet består af Star Tour i Danmark og Fritidsresor i Danmark, tilbyde charterflyvninger direkte fra Stockholm-Arlanda til Phu Quoc.

Der flyves med Boeing 787-8 Dreamliner-fly fra det britiske søsterselskab Thomson Airways.

I første omgang er der lagt afgange op på tre mandage i marts, henholdsvis den 7., 14.og 21. marts. Der flyves fra Stockholm kl. 11.20 på de to første afgange samt kl. 13.20 på den sidste afgang i marts.

Ny lufthavn fra 2012
Phu Quoc er blevet et stadig mere attraktivt rejsemål. Øen har et areal på 574 kvadratkilometer med smukke strande og et tempereret klima hele året rundt.

Øen har omkring 100.000 indbyggere, men især i højsæsonen fra november til udgangen af marts vokser antallet af gæster på øen ganske betydeligt. I 2014 var der op imod 600.000 turister, der besøgte øen, hvoraf 40 procent var fra udlandet

Flytrafikken afvikles fra Phu Quoc International Airport, der blev åbnet i 2012. Lufthavnens hovedbane har en længde på 3.000 meter, hvorfor det er muligt at modtage Airbus A350 og Boeing 787. Lufthavnen er opført med en kapacitet på 2,65 mio. årlige rejsende og har i dag indenrigsruter i Vietnam samt en rute til Singapore.

x

Læs Også

Dreamlinere skal slukkes hver 120. dag

Der er fundet en fejl i den software, der driver generatorerne på Boeing 787-8 Dreamliners. Derfor skal der slukkes for generatorerne hver 120 dag for at undgå, at flyene pludselig mister strømmen, mens de er i luften.

Endnu en Dreamliner skal på museum

Dreamliner-testflyet ZA002 vil permanent få ophold på et af verdens største flymuseer. Dermed har to af seks testfly fra 787-8 serien fået plads på et museum.

Dreamlinere med motorproblemer

I løbet af blot 10 dage har tre ud af 275 idriftsatte Boeing 787-8 Dreamliner-fly haft kritiske motorproblemer under flyvninger.

Norwegian har fået sin fjerde Dreamliner

Et Boeing 787-8 Dreamliner-fly landede i går morges i Dublin efter en flyvetur direkte fra Paine Field ved Seattle. Flyet får irsk driftstilladelse og må således ikke flyve til USA endnu.

Billund bliver Dreamliner-lufthavn

I vintersæsonen 2014/15 vil Star Tour flyve med Boeing 787-8 Dreamliner fra Billund Lufthavn til Thailand.

Norwegian har modtaget Dreamliner nr. 2

Et Boeing 787-8 Dreamliner fly med den irske registrering EI-LNB landede mandag morgen i den irske hovedstad Dublin. Der er Norwegians andet langdistancefly, der er blevet leveret.