Small Planet Airlines indstiller flyvningerne

Litauiske Small Planet Airlines kan ikke flyve videre efter at de litauiske myndigheder har tilbagekaldt driftslicensen. Bravo Tours har fundet ny flyleverandør

Torsdag morgen skulle et Airbus A320-fly fra litauiske Small Planet Airlines have fløjet danske chartergæster fra Bravo Tours til spanske La Palma, men der var ingen fly til rådighed.

Den store fugl var nemlig kl. 06.00 i morges fløjet til Tarbes–Lourdes–Pyrénées Airport i Sydfrankrig, hvor fly opmagasineres af leasingselskaber, indtil deres videre skæbne kan afklares. Flyet er en Airbus A320-200 med registreringen LY-SPJ. Det fik selskab af endnu en Airbus A320-200 med registreringen LY-SPA, der torsdag morgen kl. 03.00 er fløjet fra basen i Vilnius mod den sydfranske lufthavn.

Litatuiske medier skriver, at luftfartsmyndighederne i Litauen ikke har kunnet godkende den rekonstruktionsplan, som blev præsenteret i mandags. Small Planet Airlines hævder at have en investor klar i kulissen, men selskabet kan ikke afsløre yderligere detaljer over for myndighederne.

Da den finansielle situation i det litauiske flyselskab er særdeles anstrengt efter problemerne i de polske og tyske datterselskaber, besluttede luftfartsmyndighederne i Litauen onsdag aften at tilbagekalde flyets driftslicens, hvormed flyene er blevet sat på jorden.

Tjekkisk flyselskab overtager fra Billund
Small Planet Airlines har to store charterkunder i Litauen, henholdsvis Novaturas og Tez Tour, mens flyselskabet i hele vintertrafikprogrammet skulle gennemføre seks ugentlige flyvninger for Bravo Tours, som erstatning for krakkede Primera Air.

Nu må Bravo Tours i stedet i gang med at finde en ny flyleverandør, så det vil være muligt at transportere omkring 2.000 passagerer om ugen til og fra Billund Lufthavn, og der er faktisk allerede sket.

“Aftalen med Small Planet Airlines udløb den 10. december. Da vi oprindeligt lavede aftalen med dem, var det den mulighed, som vi havde, da der ikke var noget på markedet at få. Sidenhen er der kommet en del turbulens omkring selskabet, hvorfor vi valgte at søge andre muligheder,” siger administrerende direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours til CHECK-IN.dk.

Peder Hornshøj oplyser, at tjekkiske Travel Service skal flyve for Bravo Tours resten af vintertrafikprogrammet. I dag gennemføres flyvningen til La Palma af Danish Air Transport, og hen over weekenden er det SmartLynx, der skal flyve de danske chartergæster ud og hjem, inden Travel Service overtager i løbet af de kommende 10 dage.

 

Relaterede artikler:

To rejsearrangører afgør flyselskabs fremtid

Bravo Tours-leverandør i vanskeligheder

Fra ‘mission impossible’ til et kludetæppe