Passagerer i Oslo Lufthavn. (Foto: Avinor)

Større vækst i Oslo Lufthavn end i CPH

Oslo Lufthavn har i første halvår haft en procentvis større vækst i antallet af passagerer end Københavns Lufthavn. Men CPH har haft bedre start på sommeren.

Næsten 13,7 millioner passagerer rejste i løbet af første halvår 2018 til eller fra Oslo Lufthavn. Det er 3,6 procent flere end i første halvår 2017, viser lufthavnens netop offentliggjorte passagerstatistik.

Dermed har lufthavnen i Oslo i første halvår haft en procentvis større vækst end Københavns Lufthavn. CPH havde i første halvår 2018 en vækst på 3,1 procent i forhold til samme periode. Væksten i Oslo var således 0,5 procentpoint større.

Københavns Lufthavn har dog fortsat betydeligt flere passagerer end Oslo, da CPH i første halvår havde næsten 14,5 millioner passagerer – 800.000 flere end i Oslo Lufthavn.

Oslo Lufthavn har de seneste år gradvist halet ind på Københavns Lufthavn målt på antallet af passagerer. I enkelte måneder inden for det sidste år har Oslo Lufthavn endda haft flere passagerer end København. Det gjaldt i februar i år og i november sidste år, hvor der gik henholdsvis 12.374 og 21.500 flere passagerer gennem terminalerne i Gardermoen end i Kastrup.

Stærk vækst i sommer i CPH
Set ud fra de seneste to måneders udvikling i passagertallet, ser det billede dog ud til at være ved at vende. Sammenligner man på alene på juni 2018, voksede trafikken i Københavns Lufthavn nemlig markant mere end i Oslo. Det samme gjorde sig gældende i maj måned.

Oslo Lufthavn havde i juni 2.693.516 passagerer, hvilket er en vækst på to procent i forhold til juni 2017. Københavns Lufthavn havde i juni 2.943.654 passagerer i lufthavnens hidtil travleste måned – og en vækst på 6,1 procent i forhold til juni sidste år.

I maj måned havde København en vækst på 6,4 procent, mens væksten i Oslo lå på 4,4 procent.

Samlet set vækst i norske lufthavne
Samlet set har de norske lufthavne i første halvår 2018 haft en vækst på 2,3 procent i forhold til første halvår 2017.

En lang række af de mindre norske lufthavne har haft tilbagegang i passagertallet, mens de store lufthavne har haft fremgang – Bergen med 2,2 procent, Stavanger med 1,7 procent, Tromsø med 2,7 procent, mens Trondheim må notere en tilbagegang på 0,9 procent.

 

Relaterede artikler:

CPH slår Arlanda på passagervækst

Juni var travleste måned i CPH’s historie

Varm maj ramte charterflytrafikken i CPH