Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

I løbet af 2017 åbner Air France-KLM tilsammen syv nye langdistanceruter til destinationer på fire kontinenter.

Air France-KLM gør sig klar til ekspansion på langdistanceruterne i 2017. Det hænger sammen med, at den fransk-hollandske luftfartskoncern i løbet af året får leveret nye langdistancefly. Således er der tre Boeing 787-9 på og to Boeing 777-300ER på vej til KLM, mens Air France får leveret et Boeing 787-9 Dreamliner-fly i løbet af de kommende måneder.

Samlet vil der blive åbnet ruter til syv destinationer på fire kontinenter. Den første af de nye ruter åbner allerede 28. februar, når Air France vil flyve tre gange om ugen fra Paris-CDG til Accra i Ghana. Frem til den 27. marts betjenes ruten af Airbus A330-fly med 208 sæder, men når sommertrafikprogrammet træder i kraft, vil der blive indsat et Boeing 777-200 fly med plads til 312 passagerer.

Air France åbner endnu en rute i 2017. Det sker dog først den 1. november, hvor det franske flyselskab i vintertrafikprogrammet 2017/18 vil flyve to gange ugentligt til Malé, der er hovedstaden på Maldiverne. Det er første gang, at denne destination optræder i rutenetværket hos Air France, og her vil der også blive benyttet Boeing 777-200 fly, der er opgraderet med de nyeste kabiner, der har plads til 28 passagerer i Business Class, 24 i Premium Economy samt med 260 sæder i Economy Class.

Fem nye KLM-ruter
Mens Air France åbner to nye interkontinentale ruter, tilføjer KLM fem nye destinationer i rutenetværket i løbet af 2017. Den 29. marts etableres en rute fra Amsterdam til Monrovia i Liberia og derfra videre til Freetown i Sierra Leone. Her vil KLM flyve tre gange om ugen med A330´ere, der er indrettet med 18 sæder i Business Class og 249 sæder i Economy Class.

Samtidig med starten af sommertrafikprogrammet den 27. marts har KLM valgt at flyve til Minneapolis-Saint Paul tre gange om ugen. Også her benyttes A330-fly i en toklasses konfiguration. Samtidig med starten på Minneapolis-ruten vil KLM også flyve til Cartagena i Colombia, idet Bogota-ruten forlænges hertil. Her bliver det de nye Boeing 787-9 med plads til 30 passagerer i Business Class og 264 i Economy Class, som bliver indsat på denne rute.

Endelig vil de nye Boeing 787´ere også blive benyttet fra den 30. oktober, når KLM åbner en sæsonrute fra Amsterdam til Mauritius. Her vil der være tre klasser  på Dreamliner-flyet med 20 sæder på Business Class, 45 i Economy Comfort samt plads til 219 passagerer på Economy Class. Ruten betjenes med tre ugentlige afgange i vintertrafikprogrammet 2017/18 i samarbejde med Air Mauritius, der i 2018 overtager ruten i sommerhalvåret med to ugentlige afgange med Airbus A340-fly.

 

Relaterede artikler:

Ny europæisk rute til Maldiverne

Nye destinationer i Colombia fra Europa

KLM forbereder ny rute til Minneapolis

KLM præsenterer 12. destination i Afrika

x

Læs Også

Kaos i Amsterdam-Schiphol lufthavnen

Et omfattende nedbrud i systemerne hos flyvelederkontrollen har ramt Europas tredjestørste lufthavn. Indtil videre har KLM aflyst flere end 80 flyvninger.

A380-fly på ottende uge strandet i Goose Bay

Et Airbus A380-fly fra Air France har siden den 30. september stået ubeskæftiget i den canadiske militærlufthavn i Goose Bay.

Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

Air France-KLM håber med en række nye tiltag at gøre sit Flying Blue-loyalitetsprogram mere personligt for den enkelte af de omkring 20 mio. medlemmer.

KLM kan blive gidsel i russisk-hollandsk strid

Den russiske regering truer med at forbyde hollandske fly overflyvning af russisk luftrum, hvilket kan få betydning for KLM´s ruter til Kina, Japan og Sydkorea.

Air France lukker endnu en Sydamerika-rute

Først lukkede Air France ruten til Brasilia, og nu er turen kommet til Montevideo, der er hovedstaden i Uruguay.

Tremotoret A380-fly skal flyve over Atlanten

En motor på et A380-fly fra Air France totalhavarerede under en flyvning i forrige uge, og nu er planen, at flyet med kun tre motorer skal flyves fra Canada og hjem til Frankrig.